bugün

Kürt milliyetçiliğidir.
demokratik sisteme karşı, aşırı baskı içeren siyasal ideoloji. çoğu milliyetçi akım faşizmden etkilenmiştir. neofaşizm (bir ırkın diğerlerine baskın olması), falanjizm (otoriter kralcılık) gibi çeşitleri vardır.
baktıgımda dünyanın en akıllı ve en zeki milletleri en fazla faşist olan ülkeler.Örn:Amerika,Almanya
siktir git başka yerde saçmala ulan amın oğlu !
sömürmeyen ülkeler sömürülür, ortası yoktur. şu küfredenlerin arada beyinlerini de sömürmüşler.
Masuma kıyan zihniyet, yerin dibine batsın.
siyasi olarak muhafazakarlıktan sonraki aşamadır. insanlar eğer kendilerini bir siyasi parti için feda ediyorlarsa yani maddi ve manevi olarak kendi haklarından tavizler veriyorlarsa bu insanlar faşisttir. örnek olarak dolar bozdurmak ve sırf kendi görüşünden olmayan bir partiye oy veriyor diye komşusuna düşmanlık etmek verilebilir.
"italya’da, Musolini’nin önderliği altında 1919’da başlayan, adını 1922–1943 yılları arasında iktidarda bulunan partiden alan, sendikalara, meslek kuruluşlarına dayanan, devlet sınırlarını genişletmek ereğini güden, tüm yetkilerin tek partinin ve tek kişinin elinde toplandığı düzen."
isteyenlere kısa bir tüyo çakalım.

bir evetine bakar.
Halkın gücünü önemsemeyen diktatörlerin benimsediği baskıcı rejim. Bu diktatörlerin Sonları mussolini'den farklı olmayacaktır.

görsel
Faşizm öyle bir illettir ki aydınlıktan korkuyor, hakikatten korkuyor. Sesten korkuyor, sesten!

And olsun ki özgürlüğün sesi susmayacak. Bütün bu barikatlar bütün bu hezeyanlar onların korkularının dışavurumudur. Korkunun da ecele faydası yoktur. Bu coğrafya mutlaka aydınlığı kucaklayacaktır.
ülkem sığırları arasında hâlâ yanlış kullanılan ve dahası milliyetçilik ile ilişkilendirilen şerefsizlik.
fena değil aslında.
Italyan milliyetçiliği. Baskı düzenini amaçlayan öğreti.
başlangıcı antik yunanistan da ki sparta topluluğuna kadar uzanan aşırı sağ ideolojisi. sparta geleneğine göre yeni doğan çocuklar bir rahipler tarafından incelenir. vücudunda bozukluğu ,sakatlığı veya hastalığı olan bebekler çukura atılarak öldürülür. böylece toplum da ki zayıf halka elenmiş olur ve ortaya daha dayanıklı ve güçlü bir halk çıkar. bu felsefe ile temeli atılan faşizm, modern tarihte ilk defa italya da kapitalizm ve komunizme karşı orta direk kesime alternatif olmuştur. almanya da ise kendini nasyonel (milliyetçi) sosyalizm olarak kendini gösterir. 2. dünya savaşı sonrasında ise her 2 ideoloji de yıkılıp yerine batının liberalizmi ve doğunun komunizmi gelmiştir.
"Faşizm, yani tehlikeli bir hayat, yani bir avuç insanın bütün kalabalığı uçurumdan zirveye kanatlandırması, yani bu uyuşuk, bu pelteleşmiş, bu erkekliğini kaybetmiş insanları kan ve ateş içinde eritip yeniden granitleştirmek. Kafayı yerine oturtmak. 

Nietzsche, tehlikeli bir hayat yaşayın diyor.
Düne kadar kelimelerden korktuğumu anlıyorum. Faşizm, ölüm gibi bir kelimeydi benim için. Gözünün içine bakamadığım kelimelerden biri, cinayetti, günahtı, intihardı. Bu peşin hükümden de sıyrıldım. Ama ben, yaşamak istiyorum önce, sonra dövüşmek. Hıristiyanlıkla Hint düşüncesini kaynaştıran bir dostum vardı: Lanza Del Vasto. O, önce yaşayın diyor, yani sevin, sevilin sonra manastır veya kavga."

Cemil Meriç, Jurnal
aslında bir tür yönetim anlayışıdır. faşist devletler milli değerleri en üstte tutar ve halkı bu değerler etrafında örgütler. bu devletin tüm kademelerine de işler. karşıtları susturup yok etmesi yönünde totaliter bir rejimdir denebilir. halk devlete vatanseverlik bağıyla bağlı olduğu gibi ırk ortak ülküdür. katı oldukları için kültür milliyetçiliğine inanmazlar ve başkasını eğer öyle doğmadıysa kendi milletinden kabul etmezler. ekonomik olarak da sosyalist olurlar. yani devlet tüm mallara istediği anda el koyabilecek güçtedir ve ırk içinde kimseyi ezdirmezler. aşağı ırklara zulüm edebilirler, üst ırk yaşasın diye onları sömürebilirler falan filan. ancak asla öyle rahat, serbest piyasa izlemezler. devlet piyasaya istediği oranda özgürlük verir ve piyasada herhangi bir durum görürse direk müdahale eder. kamulaştıra da bilir.
ayrıca her milliyetçi faşist bir yönetim ister diye bir algı yoktur. o yüzden her milliyetçiye faşist demek biraz komik olur. mesela ulus devletçiler genelde kapitalisttir ancak bunlar milli değerleri de savunur. tamamen milli bir ülke ve bu ülkede ırk bağını esas alıp tüm yurttaşları buna zorlayan, bu düşünce dışında hiçbir düşüncenin var olmaması için gerekirse öldüren bir yapıyı hepsi de savunmuyor.
koyu "demir yumrukla sağlanan otorite" yancılığı şeklinde kendini gösterebildiği gibi bir dine, mezhebe, ırka radikal şekilde körü körüne saplanıp farklı gruplara hak tanımamak istemek şeklinde de kendini gösterebilir.
netice olarak sol-sosyalist dikta rejimleri de faşizm barındırır.
Türkiye yönetimi.
Arada gerekli olan şeydir.
bütün devletlerin işledi suçları attığı izm lerden biri .ülkede ne olursa bu garibana atılıyor.hiç mi başka izim yok dimi ya bırakın garibanı kendi haline.
Nazizm ve hitlerizm ile karıştırılmamalıdır.

Ben italyanları severim ama bu onların beceriksiz bir ulus oldugu gerçeğini değiştirmiyor. Gelsin 10 sene ortadogu çöplüğünde zaman gecirsin çöker, evet evet çöker.

Türkiye cumhuriyeti devleti sadece pkk adlı teror orgutu ile yaptigi mucadelede 900 milyar dolar para harcamıştır.

Yaşantısında 9 bin doları bir arada görmemiş insanlar icin soyle açıklayayım. Türkiye cumhuriyeti devletinin gayri safi milli hasılası 900 milyar dolar. Bir 900 milyar dolarımız daha olsa bizden de bir italya cikiyormus degil mi?
italyancada "fasio" kelimesinden gelmiştir, italyan Mussolini'nin totaliter yönetiminine verilmiş bir ideoloji ismidir. Gümümüzde herkesin ağzında fakat kelimeyi tam mânasıyla bile de cüzii.
hayatının hiçbir döneminde zorbalık görmemiş birisi, faşizm nedir bilmez.
(bkz: josef stalin)
güncel Önemli Başlıklar