bugün

- endüstri mühendisliği mezunuyum, bir fabrikada sekreterlik yapıyorum, telefonlara falan bakıyorum.
+ e mühendislik bunun neresinde?
- şimdi mühendislik sayısal bir olay, telefonun üstünde de sayılar rakamlar var ışte allah allah ya!
çok büyük bir hayal kırıklığı olan mühendislik. malesef. üzülerek söylüyorum ki endüstri mühendisi olana kadar çevre mühendisi olun daha iyi.
Sistem mühendisi ile sürekli karıştırdığım mühendis. Endüstri mühendisliğinin iş yelpazesi çok geniş diye biliyorum.
(bkz: müyendist beğ)
iibf mühendisi diyordu okuyan arkadaşlar.

garip bi bölüm.
Üniversite diplomalarını almak için verdikleri en zor ders diferansiyel denklemler olan mühendislerdir. Zaten bu ders tüm mühendisliklerin ortak ve zorunlu dersi.

Ciddi anlamda ne kendileri ne de bir başkası, hala daha endüstri mühendisliğinin ne işe yaradığını tam olarak çözebilmiş değil. Mekatronik mühendisliği, biyomedikal mühendisliği gibi bu mühendislik dalı da fazlasıyla uyduruktur.
uydurulmuş bir mühendislik dalıdır. bütün mühendisler bir hafta gibi bir süreç sonunda onların yaptığı işi yapabilmektedir.
Endüstri mühendislik değildir. Aksini iddia eden endüstri mühendisidir.
şirketlerin, insan kaynakları, planlama, pazarlama, satış gibi mühendislikle hiçbir alakası olmayan bölümlerinde çalışan mühendislerdir.

edit: girilen entryleri okudum daha bir gülme aldı. ar-ge'de çalışabileceğini iddia edenler var mesela. neyin ar-ge'sini yapıyor anlamadım. bilgisayar programcılığı yapabildiğini iddia edenler olmuş. arkadaşlar java 101/102 alınca yazılım mühendisi olmuyorsunuz. keza statik ve dinamik aldığınızda makine mühendisi olmadığınız gibi.

feda edilebilir elemanlardır. şirkette işler tıkırında olduğu sürece parasını alır, rüzgar terse döndüğü anda kimse o yöneticiye bakmaz ve kovar. elektronik, makine ve yazılım sektöründe ilgili mühendislerin patronu filan olabileceğini düşünmek ise saçmalıktan öteye gitmez.
Teknik bir bilgiye sahip olmayan, laf mühendisleridir.Bir ısı aktarımı bir kütle aktarımı bilmeyen bir endüstri mühendisi nasıl olurda sürecin verimliliğinden bahseder.
burada sallayanların patronu olurlar.
(bkz: haydi endüstri mühendisleri iibf ye)
çekemeyeni çoktur. geçen 200 puanla üniversiteye girmiş, kpss kasmaktan başka bir vizyona sahip olmayan bir ekonometrici bile endüstricilere sallıyordu. siz kim köpeksiniz la. artık ciddiye almıyorum sallayanları.
3. Bir göze sahip olan insanlar sizi tebrik ediyorum televizyon izlerken bile o programdan etkilenip sorunu çözebilecek kabiliyete sahip olan kişilerdir. Bir iş yerinde belki de ne iş yaptığını bilen yoktur.
kendilerinin bile tam olarak ne olduğunu bilmedikleri, mühendislikle uzaktan yakından alakası olmayan bölümdür. evet makina mühendisiyim ve kendilerinden rahatsızım.
bokun tezeğin içinde mühendislik yapıp yapmamak bölüme bağlı değil. size bağlı. yarrak gibi bir okuldan yarrak gibi bir ortalama ve yarrak gibi bir nitelik ile mezun olursanız pek iç açıcı olmaz.

öğrenci iken partilerin aranan adamlarıdır.
bokun tezeğin içinde yapılan makine inşaat veya elektrik mühendislikleri olmasa bir sikime yaramayacak mühendislik dalıdır.

tek yapabildiği iş organize etmek olan bu bölüm mezunları tam bir türk insanıdır. hiçbir şeyi tam olarak bilmez iken her şeyden biraz biraz bilirler.

ne işe yaradıklarını da kendileri bile bilmezler. yöneticilik için yetiştiriliyor ayağına yıllarca bir sürü boş beleş insanlar yetiştirirler.

adına yöneticilik de bari. mühendisliği yok bu mesleğin. o zaman kabul ederiz. veya organizatör de bölümün adına.
zamanında tercih etmediğim için eşek gibi pişman olduğum mühendisliktir.

hem okuması diğer mühendisliklere göre daha kolay, hem de teknik mühendisliklere göre daha eğlenceli.
En güzel mühendisliktir.
bazı eziklerin çok övündüğü makine, elektrik, inşaat gibi mühedisliklerin mezunları % 90 bokun pisliğin içinde amelelik yaparken bu meslektekiler ofisinde bilgisayar başında pislikten uzaktırlar.
arada herhangi bir maaş farkı da yoktur.
Sokarım teknik Mühendisliğe. sanki s-400 yapıyorsun amk.

not: mak. Müh.
Kimine göre sekreter kimine göre üst düzey yönetici.
Bazen bu bölümü seçmekle yanlış mı yaptım diye düşünüyorum ama severek yapacağımı düşündüğüm için iyi bir yerlere gelirim inşallah.
bi bilgisayar muhendisi degildir ama idare eder iste.
iş bulma olasılığı çok yüksektir. hele bi de işletme üstüne master yaparsa her türlü şirket banka kuruluş ajans oluşum şu bu yönetici kadrosunda çok iyi işler bulabilir.
Bir Elektrik-Elektronik Mühendisi değildir.iş bulma olanağı çok zordur.
5 yıl sonra yapacağım mesleğim. Kiminin çok iyi kiminin çok gereksiz bahsettiği bir bölüm. Tek sıkıntısı kendi işini yapma imkanı olmayışı ama şirket ve fabrikalarda çalışma imkanı ortamı pek çok mühendisliğe göre daha iyi.
Yaptigi isin ciktisi hemen ortaya cikmadigi icin ne yaptigi bilinmeyen meslektir. Bir fabrikaya verimlilik katabilir. Tabi gereken ortam hazirlanip soylediklerine kulak verilirse. Ortaya bir bulus gibi hatri sayilir somut bir sey koymadan verimliligi yaratabilir. Isletmede olmasi gerekeni herkes bilebilir. Ama bir endustri muhendisi o bilineni ileride ben demistim demek icin dile getirmez. Fizibilite calismasini sunar. Sen su an burdasin yarin burdasin diyebilen insandir. Bir fabrikaya gereksizlik de katabilir. Her meslek de oldugu gibi meslege deger katan isi yapan insandir. Cogunlukla orta olcekli firmalarda degil holding olcekli firmalarda calistiginda kiymet gorur kiymet katar.