bugün

Elektronörofizyoloji Nedir?

Öğrenim Dili: Türkçe Hazırlık: isteğe Bağlı Puan Türü: YGS-1

Bölümün Normal Öğretim ve ikinci Öğretim Programı Bulunmaktadır.

Elektronörofizyoloji, nöroloji ve fizyolojinin önemli bir dalı olup, bu mesleği tercih edeceklerin mesleki performanslarının ve araştırma isteklerinin çok iyi düzeyde olması gerekmektedir.
Beyin hastalıkları, kardiyolojik hastalıklarla birlikte dünyada en çok araştırma yapılan ve en fazla insanın maruz kaldığı hastalık grubunu oluşturmaktadır. Bu nedenle dünyada çok yüksek bütçeli beyin araştırmaları yapılmaktadır. Bu araştırmalarda görev alacak ve özel olarak bu konuda teknisyenlik eğitimi almış teknisyenlere hem ülkemizde hem de yurt dışında yapılan Avrupa Birliği ve ulusal projelerde gereksinim duyulmaktadır. Araştırmacı olmayı tercih eden teknisyen adaylarının dikey geçiş yapma olanağı bulunmaktadır.

Elektronörofizyoloji Programı Amacı:

Beyinde bilişsel ve davranışsal fonksiyonların analizi ve bu fonksiyonların bozulmasıyla ortaya çıkan hastalıkların tespiti için gerekli olan nörofizyolojik yöntemlerin kullanılmasında uzman hekimlerin denetiminde çalışabilecek meslek yüksekokulu düzeyinde eğitim gören elektronörofizyoloji teknisyenlerinin yetiştirilmesidir.

Elektronörofizyoloji Programı Mezunları iş istihdam imkânları:

Elektronörofizyoloji programından mezun olanlara ön lisans diploması ve sağlık teknikeri (elektronörofizyoloji teknisyeni) unvanı verilmektedir. Teknikerler elektronörografi, elektroensefalografi, polisomnografi ve uyarılmış potansiyel incelemeleri yaparlar, elde edilen verilere göre inceleme protokollerini geliştirir ve elde edilen sonuçları hekimle görüşür. Elektromiyografi, intraoperatif monitörleme uygulamaları sırasında hekime destek olurlar.

Elektronörofizyoloji Programı DGS

Mezunlar, nöroloji, KBB, psikiyatri, pediatri, göğüs hastalıkları ve fizyoloji uzmanının gözetimi ve denetiminde resmi ya da özel hastane ve polikliniklerin elektroensefalografi, uyarılma potansiyelleri ve uyku ünitelerinde ayrıca üniversitelerde yurt içi ve yurt dışı destekli yapılan bilimsel araştırmalarda elektronörofizyoloji teknisyeni olarak çalışabilmektedirler.
Mezunlar ayrıca “Meslek Yüksekokulu Mezunları ve Açık öğretim Ön Lisans Mezunlarının Lisans Programına Geçiş Yönetmeliği’nden” yararlanılarak alanlarında kontenjan açıldığı takdirde dikey geçiş sınavı ile lisans programlarına kayıt hakkı kazanabilmektedirler.

kaynak: https://uskudar.edu.tr/sh...izyoloji-program-hakkinda