bugün

zorlu integraldir.
bilen var mı acep çözümü?
cevaptaki ei ne ola ki?

bence cevap yok ya da iöajiner demek. yani çözemedim diyor makina.
google sekizinci sınıf hadi bilemedin dokuzuncu sınıf seviyesindedir. bunu bilmiyor.
integrale dir.
e^x/x ile e^(x/x) aynı olmadığı için soru cevapsız kalmaya mahkum bırakılmıştır.
(e^x)/x soru tam anlaşılmadıysa şöyle de ifade edilebilir.
yani e üzeri x var. hepsine bölü çizgisi sonra x.
görsel
Liseden beri mat çözmüyorum ama grafik cizmeyide severdim simdi cizdim baktim bi parçalı integral diye bişey vardı onu uygulaman lazım heralde yanlış hatırlamıyorsam.
parça ile ya hiperbolik olmasıyla ilgili değildir.
çözüm epey zor galiba. bi tek çözemeyen ben değilmişim.
kemalizm kuramcısı işi çözmüş.

bu soru ben üni de iken karşıma çıktıydı. en az 4 sayfa yazdım çizdim. sonra gerekli sadeleştirmeleri yaptım. kalan 0=0 idi. evet aynen bu çıktıydı.
hocama sorduydum. kalk tahtaya dedi. kalktım.o söyledi ben yazdım. bi taraftan da gülüyor, nesini yapamadın bunun diye. yazdırdı yazdırdı. iki tane tahta doldu. aldı tebeşiri, sadeleştirmeye başladı. tabi gene 0=o çıktı.
adam doçent. ben safiyane duygularla sordumdu ama o durumu görünce benim özellikle sorduğumu sandı. dedim hocam yeminle çözemedim ve cevabı bilmiyorum.
tamam ben yarın bakıp anlatırım çözümü dedi.
tabi araştırmış. geldi çözdü.

evet. bu bir serinin integrali. e üzeri x serisinin integrali ve bunun sonucuda yanılmıyorsam sonsuza giden bir seri.
e üzeri x serisinin her teriminin x e blünüp sonra integralinin alınması ile mümkün.
integraledir.

pilot, bilimin derinliklerine inmeye devam edecek.

(bkz: sonsuz büyükle sonsuz küçüğün benzer olması)
yakında bu açıklamamla sözlük ve dahi bilim dünyası sarsılacak.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar