bugün

neredeyse yaşasın kötülük diye zırvalayan birileri,

Acaba çok merak ediyorum, sevdiklerinden sadece birisi teröre kurban gitseydi, kötülük hakkında yine aynı şeyleri düşünebilir ve söyleyebilir miydi ?
gönderinin özüne katılıyorum. kötülük, iyiliğin olabilmesi için ihtiyaçtır. bu sebeple steve jobs gibi dehşet kötülükler yapabilmiş bir insan, yardım kampanyaları sayesinde iyi anılabilmiştir.

bir de insan son yaptığıyla hatırlanır. bu da kötülüğe güç verir. iyilik yapmak için ahlak dışında bir şey yokken, kötülük yapmak için bir çok sebep vardır. üstelik ahlak sadece iyiliğe çekmez insanı. (bkz: namus belası)
sen kötülük yapmazsan, ben kötülük yapmazsam nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa cümlesini savunan başlıktır.
yin ile yang gibi aslında. herkesin içinde bir parça da olsa kötülük vardır, yok diyende de vardır ve zararlı olan her şey nedense daha çekici görünür.
kötülük kendi sınırlarını geçtiginde anlarsın dünyayı çekici mi yapıyo yoksa dünyanın içine mi sıçıyo.
kötülüğü nasıl algıladığımızla da alakalıdır. başına silah dayanması sana göre kötülük olabilir, çoğunluğa göre de olabilir, fakat silahı dayayan aslında iyi bir niyetle seni öldürüyor olabilir. hatta sonuçları bile iyi olabilir. o yüzden kişisel bakılmadığında aslında kötülükle iyilik, sadece hissettiklerimize göre koyduğumuz isimler. birisinin kötü olması lazım ki, sen ben bu adamdan iyiyim diye kendini kıyaslayabilesin. zengin olmasa fakir olur muydu?