bugün

Talep edilen Neticeyi koparmak için huyuna gitmek gerekir doktorların.

Böylece karşılığını alırsınız davranışınızın.
Gün icinde onlarca insanla muhattap olurken kisi secmesi zor gibi. Zaten adamina göre muamele pazar tezgahindan bakkala milletvekilliğine kadar ayni hesap. Bi dayi varsa mevki hazir, tanidiklik varsa isiniz kolay ve hizli hallolur . Yani adalet ve liyakat arasinda mesleki bir fark degilde şahsiyet ve yetkinlik gibi bir fark var.
Ben hastane'de çalışıyorum, Bu tip durumlarla az çok karşılaştım fakat genel olarak bakarsak her doktor öyle değil kararına varıyorum.
aşırı iş yükünden bunalmamış, akıl sağlığı yerinde bir doktor bulabilirseniz muamelesinin sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
Şahsen uysal laftan anlayan bağırıp çağırmayan hastalara daha ilgili davranıyorum. Aksi olunca ters ters konuşup ses yükselten kısa sürede uzaklaşıyorum ordan.
hastaların kendilerine ne derece yardımcı olabildiklerine göre değişen muameledir.

aynı dertten muzdarip bir hasta der ki "şuramda bi şey var", diğer hasta der ki " sol kolumu arkaya doğru çevirdiğimde sol serçe parmağım uyuşuyor" . doktor her iki hastaya da aynı muameleyi yapabilir mi?
Ortada olandır. Genelde karakteri sıkıntılı tipler bunlar. Evet.
(bkz: YeKürkümye) Üstündeki kıyafete konuşmana göre muamele yaparlar. Paranın kokusunu aldılar mı hastane sana otel odası olur paran yoksa zindandan farkı yoktur.
(bkz: ye kürküm ye)

yüzlerce yıl önce de böyle olan davranış biçimidir.
Hele ki devlet hastahanesindeyseniz yüzü Gülen bir doktor görünce mutluluktan havaya uçurur insani.
Nesine şaşırdın aq. Tezgahtarından doktoruna kadar aynı. Birgün parlak bir takım elbise giy çık dolaş, birgün de tıraşsız rüküş çık dolaş zaten kabak gibi ortaya çıkıyor mesele.
sadece doktorların yaptığı muamele değildir. ülkede güce/paraya tapmak öyle normalleşti ki varlık göstergesi eşyalara sahip olanlar direk tüm ilişkilerinde/işlerinde kolaylık yaşıyor.

göreceli fakat gelişmiş toplumlarda bilgiye/birikime önem verilirken, bizde hala mağara adamları gibi kimin daha çok yiyeceği/malı/mülkü varsa ona önem veriyoruz.
insanlığın doğasında olan bir durum: saygınlık, güç, para vs gibi kavramlar toplumdaki yerimizi belirler, ve toplum bu seviyeye göre insana davranır. Yanlış mı ? evet. Devlet hastanesinde olması yanlış mı ? evet.
Devlet Hastanelerinde daha çok kıyafete göre muamele görürsün.
Özel hastanelerde ne olursan ol iyi muamele görürsün.
ibrahim tatlıses kafadan vurulduğunda devlet hastanesine gitseydi bugün muhtemelen yaşamıyordu ama ne yaptılar acıbadem hastanesine götürdüler ve bugün hem yaşıyor hemde minimum sekelle hayatına devam ediyor.

hayatın kuralı bu;
(bkz: paran varsa yancıkta sikin oynar amcıkta)
senin gibi fukaralar için kaç kez saatlerce cpr yaptık ama eşek ne anlar hoş laftan.