bugün

Çeşitli dini inançların gelecekteki durumudur. kuşkusuz gidişata bakılırsa bilim ve teknolojinin gelişmesi ile beraber insanoğlu klasik tüm din öğretilerini bırakacaktır. dinler tarihine bakılacak olursak 5000 yıl önce ortaya çıkmışlıkları vardır. 5000 yıl önce ortaya çıkmış hiçbir dini şu anda insanoğlu "kullanmamaktadır". ayrıca ondan öncesinde de din sayılmayacak daha basit inanç sistemleri hep var oldu. Dolayısı ile sanırım önümüzdeki süreçte de şu an da mevcudiyetini koruyan hiçbir din varlığını sürdüremeyecek. Tabi ki her din kendini korumak adına yok olduğum zaman dünya yok olacak tarzı cümleler kuruyor. ancak binlerce yıldır dünyanın yok olmadığını varsayarsak bu durumunda zaten dinlerin varlığına bağlı olmadığı ortaya çıkıyor.

Gelecekte muhtemelen ya materyalist bir toplum olacağız dünya medeniyeti olarak ya da insanlara daha farklı gelebilecek ve inanmalarını sağlayacak -beni de bu yönü ile şaşırtacak- yeni bir din icad edilecektir.

Her neyse değerli görüşleri okumak için sabırsızlanıyorum.
kuran incil ve tevratın sümerdeki kökeni diye bir yazı okumuştum internette. acaba kopya mı diye sorunca kendime kutsal kitapların hepsinde olan "tanrının mesajı değişmez" diye bir ayet geldi aklıma. bunlar birbirinin kopyaları değil de aynı yaratıcı hep aynı mesajı göndermiş ama bazı kısımlar zamanla değişmiş olamaz mı diye düşündüm. sonuçta sümere de bir peygamber gelmiş ve bir din getirmiş olabilir. tanrı tarafından hep aynı mesajın gönderilmesi en az bunlar birbirinin kopyaları demek kadar mantıklı geldi. mantığa bürünme savunma mekanizmasıyla insan neredeyse her şeyi mantıklı gibi görebilir. anlayacağın iş sende bitiyor şimdi söyle bakayım bunlar birbirinin kopyaları mı yoksa tanrı hep aynı mesajı mı gönderdi?

ayrıca bu düşünceye göre tanrı tarafından sürekli peygamberler aracılığı ile yenilenmiş en az 6000 yıllık bir mesaj yani bir din var ve senin dediğinin aksine insanlık bu dini "kullanıyor".
binlerce yıldır dünyanın yok olmamasından yola çıkıp ''daha da yok olmaz'' mantığı, iddia bayiden henüz çıkmış bir adamın mantığı seviyesindedir.

din vardı ve var olacak çünkü insan asla duygulardan arınmış bi varlık olarak yaşamadı ve yaşayamaz. savaşların ve katliamların ortasında dahi insani olaylar, yardımlar varlığını sürdürebilmişken insanın ruhani olan her şeyden bilim sayesinde arınacağını öne sürmek; bilimi asla anlayamamış ve din düşmanlığı yapmak için bi malzeme olarak görmüş cahil cühela şeytan ayakçısı işidir.