bugün

efendim bizim oralarda dikenli incir derler, yazın tablalarda buz üstünde 4ü veya 5i 1tlye satılır. incire pek benzer hali yoktur kendisinin, bir kaktüs çeşidinin meyvesidir. toplamak zahmetlidir, plastik eldiven gibi bir şey gerektirir. neyse, bendeniz henüz küçükken bir köye düğüne gittiğimiz sıralarda bu inciri görüp dalından yemek istemiş, iki adet dikenli inciri çıplak ellerimle koparmışımdır. ellerime batan sayısız minicik ve sarı dikenin acısını bugün gibi hissederim. gecenin bu vakti nereden çıktı bu anı derseniz, az önce perdeyi kıpırdatmam sonucu yere düşmesin diye tuttuğum minik kaktüsü sizlere gösterebilirim.
bana bir yerden tanıdık geliyor bu durum , dikenli incir diye tabir edilen bu meyvemsi genellikle el bombası boyutlarında ve ermiş hali turuncudur. babanemin evinin bahçesinde vardı bu meksika kaktüsü gibi bitkiden , genelde suya ve verimli toprağa yetişmek için gübreye vitamine falan ihtiyaç duymaz pek bi kaç ay içinde alır başını gider orman gibi olur. dış yüzeyindeki dikenlere gelince... emin olun o dikenlerden birisiyle bile mücadele etmek ölümdür . diken batan kısımı bir yere sürtüp dokundurduğunuzda çığlık çığlığa havaya zıplarsınız acıdan hele ki çıplak elle bu meyveyi soymaya çalışmak... muhakkak bir eldiven-maşa kombinasyonuna ihtiyacınız vardır eğer bu süper tadı olan meyveyi yedikten sonra rahat uyuyabilmek için yoksa uyutmaz uykundan uyandırır valla .
(bkz: mısır inciri)
iğnelerinin rüzgardan uçuşup körlüğe bile neden olduğu söylenir. o yüzden rüzgarın olmadığı saatte toplarlar. eldiven şart ayrıca.