bugün

bir konu üzerine, öğrenci ve zat-ı muhterem br öğretmen arasında gidip gelen, kimi zaman sessiz kimi zaman seslerin ar$a çıktıgı eylem.
genelde öğrencinin sınıftan atılmasıyla sonuçlanan olay. bizzat benim tarafımdan test edilmiştir.
öğrenci için son nokta diyebileceğim hadisedir. her türlü kaybedecek kişi öğrencidir. belki o an için arkadaşlarının gözünde küçük düşmeyecek, hakkını arayan ve ezilmeyen bir çizgide yer alacaktır ama siciline işleyecek bir disiplin cezası ya da tartıştığı öğretmeninin kendisine takacak olması senelerini ipotek altına alacaktır.
tartışılan konunun hoca açısından önemine göre ilgili dersten kalınıp sittin sene geçememe ile de sonuçlanabilir.
dersin kaynamasına vesile olan olaydır.
artık, hoca sizi yakinen tanıyordur.
sınıftaki popülariteniz artmıştır.
isminiz sık anılmaya başlanmıştır.
ama merak etmeyin unutulacaktır.

yıldızlı not : hocayla tartışmak pahasına fikrinizi söylemekten çekinmediğiniz için, size aferimdir.
Madde 1 :
Öğretmen her zaman haklıdır
Madde 2 :
Öğretmen haksız olduğu zaman 1. kural hala geçerlidir.
annenizle babanızla nası tartışıyorsanız, bi golün ofsat olup olmadığından rte ye kadar herşey bi tartışma konusuysa ve bu da doğalsa, fikişr denen şey kişiye özel beynin ürünüyse ve farklıysa tartışmak doğal bir sonuçtur. saygısızlık etmediğiniz sürece hocayla tartışmakta doğaldır, olağandır.tabi o da size saygısızlık edemez.

ilkokul ortaokul ve hatta lisede biraz daha bilinçli öğrencilern giriştiği bir mevzudur sınıfın büyük bi kısmı pısıp oturur. üniversite de pek farklı değildir esasen. hep dersten geçemem, bir alırım ya da anneme babama söylenir bu korkusu olur. bi öğrenciyi veliye şikayet etmekte komiktir. ne diycek annem babam "tü kaka benim olum, bak görüyomusun size itaat etmedi mi?" benimkiler demezdi zaten o yüzden de konu hiç oraya gelmedi ben bilinçli olan kesimden oldum. hakkını bilen ve savunan taraftan.

ama bir ince detay var hiç bir zaman doru düzgün fikirlerle bir hocayla tartışıyorsanız o dersle ilgili bir sorununuz olmaz, hocayla münasebetiniz beklendiğinin akisne güzelleşir. diyalog oluşur. başka konularda tartışılır. hatta bi gün olur sıkı sıkıya savunduğunuz konu özür konusu olur "kabalık ettim" denir, karşındakine saygı duyar insan çünkü, konuşunca bu olur. ya da sen haklıydın denir, denebilir.

tartışmak iyidir, güzeldir, hocayla olsun, anneyle babayla, konu ofsayt olsun din olsun.. tartışmak iyidir ortada çarpışacak güzel fikirler oldu mu! güzel insanların yapacağı iştir, sevilir.
aslında mecbur kalmadıkça yapılmamasında fayda olan eylem.hoca size takar, ikide bir sataşır o zaman hakkınız var ama hikayeden sebeplerle aranızı bozmanıza gerek yoktur.aranızı iyi tutmaya çalışın, hocayı sevdiğinizden değil, kendinizi sevdiğiniz için aranız iyi olsun elbet birgün işinize yarar.*
dersin kaynamasına vesile olan olaydır.
artık, hoca sizi yakinen tanıyordur.
sınıftaki popülariteniz artmıştır.
isminiz sık anılmaya başlanmıştır.
ama merak etmeyin unutulacaktır.

yıldızlı not : hocayla tartışmak pahasına fikrinizi söylemekten çekinmediğiniz için, size aferimdir.