bugün

Ülkeyi idâre eden adamın halefini nasıl belirlediğimiz sorusu aslında oldukça önemsiz bir soru. Devletin geleneği neyse, o tatbik edilir. Yalnızca türkiye gibi 3. Dünya kültüründen sıyrılamayan ülkeler bunu kompleks yapıp sürekli 'aç kapa' yaparlar.
ona bakarsan adamların doğrudüzgün bir anayasası da yok, ama halkı belli medeniyet seviyesine ulaştığı için sizin şeriatçılar gibi köle pazarı açıp kadınları satmıyor, size kalsa her ülke afganistan olmalı zaten, afganistan harika işte laiklik ile değil çok istediğin şeriat ile yönetiliyor neden gidip bir süre yaşamak istemiyorsun.
batiya kicini dönenler simdi batiya pas atar olmus. riyakar islamcilar.
Gary Lineker.
ingiltere de milli takımda oynamış eski futbolcu. futbolu bıraktıktan sonra bbc de futbol yorumculuğu yapıyor.

neyse, bu yıl mart ayında ingiltere hükümeti gözaltına alınan düzensiz göçmenler adli soruşturma olmaksızın 28 gün içinde kendi ülkelerine ya da güvenli üçüncü ülkelere sınır dışı edilecek. Sınır dışı edilen düzensiz göçmenler yasal hak arayışlarını ve sığınma taleplerini ise sınır dışı edildikten sonra yapacak. Ülkeye yasa dışı yollarla giren kimseye sığınma talebi hakkı verilmeyecek kararı alıyor.

gary lineker ingiltere hükümetinin açıkladığı düzensiz göçü durdurmaya yönelik yasa taslağını, 1930’ların Almanya’sına benzeterek eleştiriyor. sosyal medya hesaplarında Lineker, ingiltere’nin büyük Avrupa ülkelerinden daha az mülteci kabul ettiğini de belirterek, “Sesi çıkmayanlar için konuşmaya devam edeceğim.” paylaşımını da yapmıştı.
hani var ya... şu an sistem ülke olarak çökmemize neden olan oylamada rejim değişikliği yapılmasında "ben de varım, sen de var mısın" yalakalığı gibi...
bbc anında lineker'in sözleşmesini iptal ederek kapı önüne koydu.

tartışmalar yasa dışı göç, adı üstünde yasa dışı ve yasaları ve devletlerin hakimiyet hükümranlık haklarını yok sayan, devlete vergi ödeyenlerin haklarını çiğneyen, vatandaşlarına gitmesi gereken harcamaları ne idiği belirsiz hukuksuz kanunsuz ülkeye gelmiş insanlarına harcanmasına, uluslar arası insan kaçakçıları yanı sıra terör örgütlerine milyar dolarlar akmasına neden olan bu durumu insan hakları diye aptallık seviyesinde tartışılmasına-savulmasına devlet izin veremezdi.
eğer ingiltere hükümeti buna önlem almazsa kraliçe-kral halkı korumak için devreye girecek ve yüzlerce yıldır uygulamadığı gerekirse parlamentoyu fesih kararına bile başvuracağı ingiltere'de tartışıldı.

ingiltere veya başka bir ülke savunuculuğu yapılmıyor. doğru olan, güzel olan, yapılması gereken akıl ve hukuk ölçüsünde nasıl olması anlatılıyor burada. adı ne olursa olsun, sistem-rejim-idare olarak dünyanın en mükemmel yasalarını en mükemmel rejimlerini de ülkeniz için seçseniz bu yasalara uyan ve uygulayan insanların ahlak ve etik kurallar yanında sorumluluğu yoksa en mükemmel yasalar em mükemmel rejimler bir hiç olur vve kaos karaşa ölüm yokluk zorluk toplumların kaderi olur.
kendi vatandaşının haklarını koruyamayan, kendi ülke çıkarını koruyamayan bir sistem idare ne idiği belirsiz insanları içine alırsa onları kontrol edebilir, onları topluma yasalara adapte entegre edebilir ve ülke toplum gelecek nesillerin haklarını kültürünü yaşam tarzını istikbalini hukukunu koruyabilir mi?

bunun için cumhuriyet sorumluluk olarak insanlık tarihine şehir devletleriyle girmiş ve demokrasi de sonradan erdem olarak oluşmuştur. ilk şehir devletlerinde ortaya çıkan cumhuriyet demokrasi (seçme seçilme hakkı) üreten düşünen eğitimli sorumluluk sahibi yetkin ve eğitimli insanların sahip olacağı bir haktı.
köleler eğitimsizler askerler din adamları akıl sağlığı olmayanlar oy kullanamazdı, bu insanların cumhuriyet ve demokrasi içinde seçme seçilme hakları yoktu.
bundan dolayı cumhuriyet ve demokrasi erdemli insanların rejimi olarak tanımlanmış, sonradan herkese verilen seçme seçilme haklarıyla demokrasi bir bataklık olarak binlerce yıldır düşünürlerce eleştirilmiştir.
burada eleştiri demokrasi cumhuriyete değil, bu hakkın erdemli olmayan insanlara tanınmasıydı. yüzlerce kölesi olan ve eğitimsiz bir toplumun demokrasi cumuriyet algısı iki kurt ve bir koyunun akşam yemeğinde ne yemesi gerektiğini oylaması gibidir.