bugün
- düşün ki o bunu okuyor12
- 7 mayıs 2025 büyük beyazıt mitingi28
- bir erkeğin bağımlılık yapabilecek özellikleri12
- imamoğlu'nun x hesabının erişime engellenmesi24
- 7 mayıs 2025 aym başıboş sokak köpekleri kararı24
- göğsü yeni tomurcuklanmış kızları ben ne yapacağım8
- ekrem imamoğlu'nun bir sevgilisi olduğu iddiası90
- fotokopici bi erkek11
- neden para basıp dış borcumuzu ödemiyoruz9
- en kötü şarkılar11
- sözlük at hırsızlarının fotoğrafları13
- chp otobüsünde çocuk taciz eden chp li yönetici8
- kemalist çocuğu11
- 15 temmuz da hz muhammed istanbul daydı20
- ehliyetsiz otobüs kullanan chp milletvekili9
- dedikodu yapan erkek12
- kendini tek cümlede anlatmak8
- ekrem imamoğluna atılacak yeni iftira15
- 5 milyonluk israili yenemeyen araplar16
- 6 mayıs 2025 inter barcelona maçı17
- ramadan fahriden11
- pakistan hindistan savaşı13
- 7 mayıs 2025 ali koç trtspor canlı yayını12
- israil devletinin yaptığı büyük şerefsizlik8
- batının türkiye hayranlığı14
- yetkili geldi yetkili geldi8
- evli erkeklerle ilişkiye giren kadınlar10
- psikiyatri servisinde tanışılan kız15
- sırrı süreyya önder8
- chplilerin zihninin yıkanmış olması13
- akp denince akla gelen şeyler8
- savaş kapıdayken ülkeyi kızıştıran özel9
- latife makbule veya zübeyde isminin azlığı10
- chplilerin din düşmanlığı14
- bir ak partili 100 chpliye bedeldir10
- ekrem imamoğlu'nun hain olması16
- ekrem imamoğlu ile kafayı bozan ak partililer20
- yeni akit'in yılın haber sitesi seçilmesi10
- türkler ve araplar aynı ırktandır8
- sadece reis de liderlik vasfı olmaması8
- dördüncü murad8
- true nun çaylak olması13
- şeriatçı olduğunu kimseye söyleyemeyenler23
- erdoğanın 300 milyar dolar serveti olması12
- chp liler neden ingiliz düşmanı değil45
- aşık olmanın avantajları13
- üstad kadir mısıroğlu14
- bir evlilik ne zaman bitmeli9
- arda güler11
- tayyip erdoğan ın artık kabak tadı vermesi10
Alman Grimm Kardeşlerin 1812 yılında derledikleri Pamuk Prenses masalının ispanyol versiyonu.
Konusu:
+ispanyol bir kızın dramatik hayatının pamuk prenses masalına uyarlanması.
Olay ispanya'nın şehri Sevilla'da 1920li yıllarda Carmen adında bir kızın dramatik hayatını anlatır.
Carmen'in babası ünlü bir matadordur bir boğa güreşi sırasında yaralanır bunu gören Carmen'e hamile anne fenalaşır ve Carmeni doğumu sırasında ölür. Büyük bir aşkın meyvesi olan Carmen annesi ölünce babasını göremez. Çünkü Antonio Vilalta -bu carme'nin babası/kral- karısının ölümü ve boğa güreşindeki sakatlığından dolayı hayata küser.ve yeni karısı da tam bir şirrettir -Erica/üvey anne- .Carmene anneannesi bakar. Kadıncağız da ölünce bu Carmen üvey anne eline düşer ve Carmen bir pamuk prensese dönüşüverir.
Cinsi:
+masalsı dram Gülümsediğim ve gözlerimin dolduğu anlar oldu. Bir de müzikleriyle coştuğum anlar.
Yaratıcıları:
Pablo Berger
Yayın tarihi:2012
IMDB Puanı:7.4
Ödülleri:
(bkz: goya ödülleri)
2013 Goya ödüllerinde
En iyi Film:(Pablo Berger)
En iyi Kadın Oyuncu: Maribel Verdu kraliçe-üveyanne)
En iyi Orijinal Senaryo: Pablo Berger
En iyi Orijinal Müzi
En iyi kostüm tasarımı
Gelecek Vadeden Kadın Oyuncu: Macerana Garcia (pamuk prenses)
Öncelikle film sırf müzikleri ve fotoğraf kadrajı görüntüleri için bile izlenir.
Buram buram ispanyol kokan bir film tabii ki Flamenko dansları ve müzikleri ile bezeli.
Flamenko bilsem de kalkıp dans etsem dedim o derece çok keyifli. Filmin hoş bir ritmi var.
Sahne geçişleri için Flamenko'nun ani değişken ritmini kullanmak dâhiyane.
Görüntüler ve o dönemi yansıtan ispanyol kültürü etkileyici.
Benim için tek etkileyici olmayan şey, boğaların arenadaki halleriydi. Sevmiyorum bu matadorluk işini. ispanyolların kültürlerinin ana parçası bu boğalar tabii.
Bir de ölülerle fotoğraf çektirmek gibi adetlerinin olduğunu öğrenmiş oldum .
Film siyah beyaz ve konuşma yok. Yakın çekim kareler fazla. gözler ve mimiklerden konuşmaları okuyabiliyorsunuz. Sadece arada bazı duygu geçişlerini anlatmak için yazılan alt yazı mevcut.
Film bir masal ismi taşısa da çok gerçekçi.
Realist bir masal olduğunu son sahneyle de iyice anladım. Grimm kardeşlerin masalının genel çizgilerinin filmle uyuşmadığı yer son sahne.
Çünkü ölenler masallarda dirilir ve bu yaşamın ta kendisi, yaşamın da masallardan aldığı bir yanı vardır ya da masalların yaşamdan.
yorumunu çıkardım ben naçizane.
Blancanieves, bence çok hoş, dramatik, ritmik ,realist ,masalsı ispanyol bir pamuk prenses uyarlaması.
acilen izlenmeli.
Konusu:
+ispanyol bir kızın dramatik hayatının pamuk prenses masalına uyarlanması.
Olay ispanya'nın şehri Sevilla'da 1920li yıllarda Carmen adında bir kızın dramatik hayatını anlatır.
Carmen'in babası ünlü bir matadordur bir boğa güreşi sırasında yaralanır bunu gören Carmen'e hamile anne fenalaşır ve Carmeni doğumu sırasında ölür. Büyük bir aşkın meyvesi olan Carmen annesi ölünce babasını göremez. Çünkü Antonio Vilalta -bu carme'nin babası/kral- karısının ölümü ve boğa güreşindeki sakatlığından dolayı hayata küser.ve yeni karısı da tam bir şirrettir -Erica/üvey anne- .Carmene anneannesi bakar. Kadıncağız da ölünce bu Carmen üvey anne eline düşer ve Carmen bir pamuk prensese dönüşüverir.
Cinsi:
+masalsı dram Gülümsediğim ve gözlerimin dolduğu anlar oldu. Bir de müzikleriyle coştuğum anlar.
Yaratıcıları:
Pablo Berger
Yayın tarihi:2012
IMDB Puanı:7.4
Ödülleri:
(bkz: goya ödülleri)
2013 Goya ödüllerinde
En iyi Film:(Pablo Berger)
En iyi Kadın Oyuncu: Maribel Verdu kraliçe-üveyanne)
En iyi Orijinal Senaryo: Pablo Berger
En iyi Orijinal Müzi
En iyi kostüm tasarımı
Gelecek Vadeden Kadın Oyuncu: Macerana Garcia (pamuk prenses)
Öncelikle film sırf müzikleri ve fotoğraf kadrajı görüntüleri için bile izlenir.
Buram buram ispanyol kokan bir film tabii ki Flamenko dansları ve müzikleri ile bezeli.
Flamenko bilsem de kalkıp dans etsem dedim o derece çok keyifli. Filmin hoş bir ritmi var.
Sahne geçişleri için Flamenko'nun ani değişken ritmini kullanmak dâhiyane.
Görüntüler ve o dönemi yansıtan ispanyol kültürü etkileyici.
Benim için tek etkileyici olmayan şey, boğaların arenadaki halleriydi. Sevmiyorum bu matadorluk işini. ispanyolların kültürlerinin ana parçası bu boğalar tabii.
Bir de ölülerle fotoğraf çektirmek gibi adetlerinin olduğunu öğrenmiş oldum .
Film siyah beyaz ve konuşma yok. Yakın çekim kareler fazla. gözler ve mimiklerden konuşmaları okuyabiliyorsunuz. Sadece arada bazı duygu geçişlerini anlatmak için yazılan alt yazı mevcut.
Film bir masal ismi taşısa da çok gerçekçi.
Realist bir masal olduğunu son sahneyle de iyice anladım. Grimm kardeşlerin masalının genel çizgilerinin filmle uyuşmadığı yer son sahne.
Çünkü ölenler masallarda dirilir ve bu yaşamın ta kendisi, yaşamın da masallardan aldığı bir yanı vardır ya da masalların yaşamdan.
yorumunu çıkardım ben naçizane.
Blancanieves, bence çok hoş, dramatik, ritmik ,realist ,masalsı ispanyol bir pamuk prenses uyarlaması.
acilen izlenmeli.
torremolinos 73 filminin yönetmeni pablo berger'in 2012 yapımı sessiz ve siyaz-beyaz pamuk prenses filmidir. şiir gibi, masal gibi bir film. filme eşlik eden akdeniz ezgileri sizi huzura kavuştururken, sürekli artıp azalan temposuyla sizi farklı duygulara sürükleyebilen bir film. bol ödüllü şahane bir yapım. izlemeseniz de olur ama izlerseniz sizin için çok güzel olur.
pamuk prenses'in ispanyolca karsiligi. beyaz kar anlamina gelir.
it. biancaneve
it. biancaneve
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar