bugün

Tüm uzmanlık alanlarını 4 yıla sığdırıyorlar. Eğer sadece yazılım öğrenmek istiyorum derseniz benim önerim yazılım mühendisliğine geçiş yapmanız. Dgs ile geçiş yapan varsa mühendisliğe,işte onun işi çok zor.
Lütfen -ki'nin yazımını öğrenin.

Sırtında bilgisayar taşımakla olmuyor bu işler.
+bilgisayara format atmayı biliyor musun?
- biliyorum tabiki mühendisiyim
+bizim bilgisayara da bir format at hele.

(bkz: format mühendisliği)
Hacettepe üniversitesi bilgisayar mühendisliği nasıldır?
Bilgisayarı getirsem format atar mısın?

Yukardaki lafa kendinizi alıştırın. Ben ampul değiştirdim sizde format atacaksınız bol bol.
sizlere vermek istediğim bazı tavsiyeler var. malumunuz tercih sonuçları belli oldu üniversiteye başlayacak ve ya hali hazırda okuyan arkadaşlarda bu önerilerime bakıp faydalanabilirler, benden yıllar yıllar önce mezun olmuş daha tecrübeli bilgisayar mühendisi abilerimiz/ablalarımız da burada benim eksik kaldığım yerden yazarlarsa ben eksiklerimi görmüş olurum, arkadaşlarda daha güzel faydalanırlar.

Eğer ODTÜ,iTÜ,BOĞAZiÇi,BiLKENT,KOÇ vb. üniversitelerde okuyorsanız korkmayın, hatta burayı okumasanız yeri.

Diğer okullarda okuyan arkadaşlar, okul bitince işler zorlaşacak haberiniz olsun, tabi ki şans, nasip kısmet faktörleri vardır ama genede zorlaşacaktır.

Peki nasıl kolaylaştırabiliriz?

-Öncelikle ilk öğrenmeniz gereken şey ingilizce, en azından okuduğunuzu anlayacak seviyede öğrenin.
-1. sınıfta çoğunuzda bilgisayar mühendisi sadece yazılım yapar gibi bir algı oluşacaktır, oluşmasın alan daha geniş ancak kendinize o alan ile ilgili bir şeyler katmalısınız. bu söylediklerim 3.sınıfta kafanızda daha net olacaktır.
-Ezberleyerek geçme olayından uzak durun, mühendis olacak adam zaten ezberlemez.örneğin ileride karşınıza çıkmayacağını düşündüğünüz bir dersin bir konusu anlık olarak ezberleyip sınavdan sonra unutursunuz ya hani. he o konu karşına çıkacak kardeşim, hava kuvvetleri mühendis subay alımı sınavına girersin, Ziraat Teknoloji yazılım uzman yardımcılığı sınavına girersin bu tarz kurum sınavlarına girersin o gereksiz gördüğün şey karşına çıkacak, sen o kurumda çalışırken o bilgiyi kullanmasan da çıkacak.
-Projelerinize değer verin ve önemseyerek yapın, sadece okulda hocalarınızın istedikleri ile yetinmeyin kendinize, ilgilerinize göre projeler belirleyip o projeleri yapın ve o projeleri saklayın.
-2.sınıfta staj yapmayın kardeşim, bırakın 4. sınıfın sonuna kalsın stajın biri. korkmayın okul uzamıyor, sadece diplomanızı 2 ay geç alırsınız tek kaybınız bu olur. bunu şunun için söylüyorum, hem 4. sınıfın sonunda staj yaptığınız şirkette çalışan olarak kalma şansınız var(çoğu şirket bu şekilde stajyer alıp, işe alım yapıyor) hem de daha donanımlı olduğunuz için staj daha faydalı oluyor.
-Stajı özel şirketlerde yapmak için çabalayın, zira devlet kurumu stajı faydalı olmuyor.
-Kişisel çevrenizi genişletin, bu çok önemli. Bazen siz ağzınız ile kuş tutsanız da işe alınan adam şirket içerisinden referansı olan adam oluyor. bu nedenle kişisel çevrenizi okul süreci boyunca geliştirin.
-Yazılım geliştiricisi olarak çalışmayı hedefleyen arkadaşlar, kesinlikle algoritmanızı geliştirin, bu çok önemli. size verilen problemi soyutlayarak koda aktarabilmek, o matematiği kurabilmek olmazsa olmazdır. kod yazdıkça gelişecektir, bol bol algoritmik yazılım sorularını kodlayın. mesela derslerde merge sort, quick sort vs. gösterilir ve internette daha farklı sorularda bulabilir ya da kendinize bu tarz sorular belirleyerek kodlayıp geliştirebilirsiniz. onun dışında yazılım geliştiricisi olarak yöneleceğiniz alan gene sizin ilginize, isteğinize kalmış.

Eksiklerim, atladıklarım olabilir, affola.