bugün

Bilge karasu'nun ölümünün ardından füsun akatlı ve müge gürsoy sökmen editörlüğünde hazırlanan kitap.
ilk baskısı Metis yayınları tarafından kasım 1997'de yapılmış.250 sayfa.
Kitap sunuş yazısının dışında dört bölümden oluşuyor. Bunların ilki, Mustafa arslantunalı tarafından kaydedilen ve bilge karasu ile çeşitli konulardaki sohbetlerin kaydedildiği bantların dökümünden oluşuyor. Arslantunalı yazdığı yazıda aslında daha uzun soluklu bir proje planladıklarını ama fiziksel koşullar nedeniyle sohbetlerin bir türlü devamının gelmediğini belirtiyor.
Kitabın ikinci bölümünün adı, "seslenişler, anılar, izler" bu bölümde füsun akatlı'dan, selim ileri'ye, Tomris uyar'a kadar birçok önemli edebiyatçı, yazar bilge karasu'nun ardından düşündüklerini yazmışlar.
Üçüncü bölümün adı, çağrışımlar. Bu bölümde alain mascaraou, balkan naci islimyeli ve gündüz vassaf tarafından yazılan üç ayrı değerlendirme yazısı yer alıyor. Bu değerlendirme yazılarını birer kişisel çözümleme denemesi olarak adlandırabiliriz.

Kitabın son bölümü ise daha akademik nitelikli inceleme yazılarından oluşuyor. Bölümün adı, incelemeler, değinmeler, yorumlar.
Bu bölümde bilge karasu'nun çeşitli kitaplarının ya da kitaplarındaki bazı izleklerin incelemesi yapılmış. Kitabın okunması zor yazıları da bu bölümde toplanmış. Ama bilge karasu'yu seven okurlar için önemli çözümlemelerin yapıldığı muhakkak.
Kitabın bu yönüyle bilge karasu'nun kitaplarını en az bir kez okumayı gerekli kıldığını belirtmek gerekir.
kitabın "incelemeler, değinmeler, yorumlar" bölümündeki ionna kuçuradi'nin, karasu'nun roman kişileri andronikos ile ioakim'i örnekleyerek değerler, felsefe ve edebiyat ilişkisini sorguladığı yazıları kayda değerdir.