bugün

çarşıdan pazardan aldığınız domatesin tadının kokusunun farklı olmasıdır.

domatesin tadını kokusunu unutur olduk valla.

dışından da anlaşılmıyor ki iyi zannediyorsun yediğinde ne tadı güzel , ne de kokusu var.

bir de organik tarım diye birşey uydurmuşlar. yahu bundan 20 sene önce organik tarım mı vardı? her meyve sebze tadıyla yeniyordu.
meyve ve sebzelerin zamanında tüketilmesiyle aşılacak durumdur.

yazlık sebzeyi kışın yemeye kalkarsan elbet bişeylerden feragat ediceksin. hoş yediğin şeyin tadını almadıktan sonra yemenin ne anlamı kalıyor o da tartışılır ya.
organik tarım ürün yetiştirilmesi sırasında hiçbir kimyasal madde uygulamadan yapılan tarımdır. herşey doğal kullanılır. son 10-15 yılda ticari amaçlı kullanılan kimyasal ürünlerin sonucudur tadı olmayan gıdalar. yani bundan 20 yıl önce hatta daha öncesinde organik tarım yapılıyordu.

tanım: kimyasal tarım ürünlerinin kullanılmasıyla ürünlerin tadının değişmesidir.
yaz meyve ve sebzelerini kışın yemeye kalktığında karşılaşıcağın durumdur. domates dediğin bol güneşle yetişir. soğuk sonbahar ve kış aylarında polen oluşumu azaldığından domatesi yetiştirmek için seralarda hormon kullanılır. sonucunda da sofraya saman tadında domatezimsi bişi gelir.
köyü olanların isteseler de muzdarip olamayacakları bir durumdur. oraya gittiğinizde akrabalarınız ilk günden mevsimin ilk hasatlarını kapınıza sererler; size de sadece yemek düşer. doymazsanız bahçe emrinize amadedir, gözünüze güzel gelen ilk domatesi yuvasından edip midenize götürebilirsiniz.
en iyisi domateslerin ezilerek salça şeklinde kullanılmasıdır.

(bkz: salca)
dilimlenmiş çakma domatese, birazcık zeytin yağı, biraz limon suyu, pul biber ve az da nane eklendiğinde giderilecek durum.
sünger gibi bir şeydir bu hormonlu domatlar. biz müslümanız onlar gavur diye kötülediklerimiz, bu ürünlerin rnalarında yer alan yüksek kanserojen etmenler sebebiyle sınırlarından içeri sokmaz iken Möslüman hükümet ve ona bağlı bilimum bakanlıklar bunlara göz yummaktadır. bütün umutlarımız tarım bakanlığının yönetmeliğinde ama eski tarihli yönetmeleliklere bakınca umut yerini korkuya bırakıyor.
(bkz: gdo)
(bkz: yoğurt)