bugün

(bkz: aynı bokun laciverti)
sağ ve sol arasındaki farklılıkların gözle görülemeyecek şekilde az olduğu sistemlerde geçerli olan sözdür.

geçmişteki, at gözlüğü ile hareket eden/ettirilen siyasal kesimlerin, bu günlerde daha yakın olması demokrasinin gitgide iyiye gittiğinin işaretidir. o zamanın getirdiği önyargıdan uzak biçimde, sosyalist kesimin milliyetçi görüşleri daha iyi kavraması ve bunu kendi düşüncesi ile birleştirip "ulusalcılık" akımını doğurması, milliyetçi kesimin de daha eşitlikçi bir misyona sahip olması bunu kanıtlamaktadır. ekonomik anlamda ise, "karma ekonomi" bu benzeşmeyi karşılamaktadır.

bugün gerek fikirlerin daha net olduğu, gerekse partilerin oy toplamak adına çarpıcı adaylar ortaya çıkardığı ( sol partilerdeki sağcılar, sağ partilerdeki solcular ) bir dönemden geçmekteyiz. bu da partilerin artık gitgide belirli kalıplaşmış fikirlerden uzaklaştığı, ve yine söylüyorum, kimine göre oy toplamak adına da olsa, daha bütüncül bir görüşe doğru ilerlemesi toplumdaki kamplaşmayı ortadan kaldırmak adına olumlu olabilecek bir girişimdir.

fikir özgürlüğünün uzun dönem engellenmiş olmasına rağmen, fikirlerimizi rahatlıkla açıklayabilmemiz, bu karanlık dönemlerden çıkmaya doğru ilerlememiz, düşünceleri geçmişine göre değil içinde bulunduğu çağa ve koşullara göre değerlendirmemiz, hala baskıcı ve uzaklaştırıcı tutumda olan bazı yönetim olsa bile, toplumda da kalıcı huzuru sağlayacaktır.

sağ-sol ayrımı olmadan ortak ülkülerde hoşgörüyle birleşen bir millet olmamız dileğiyle.
"onemli olan ulke menfaati, sag da umrumda degil, sol da" demektir. Olmasi gerekendir. Maalesef bizde hic olmayandir.
(bkz: Ne şeriat ne darbe demokratik Türkiye)