bugün

kemal tahir'in kitap okurken uyguladığı metot. bir kitaptan sıkıldığınız zaman dinlenmek için vereceğiniz arayı boşa geçirmemek için başka bir kitaba yönelin ve kafanızı bu şekilde dağıtın der kendileri. ben tarih veya araştırma kitapları ile birlikte şiir ya da roman okurum. aralarda iyi oluyor.
Çok keyifli bir eylem. Gerçi ilk zamanlarda hikayeler birbirine girebiliyor.
iki kitap birden okumaktır.
4 kitap birden okuduğumu bilirim. Ah o boş zamanlar...
Okunur ancak iki roman asla aynı anda okunmaz. Karakterler karışır, öncesinde yaşanılanlar unutulur, aklınız diğer kitapta kalır.
Aslında çok gariptir aynı zamanda.
Aynı anda çok sayıda dizi izlerken aynı anda birden fazla roman okuyamıyor olmak ilginçtir.
ilkokulda yaptığım herkesin yapamayacağı olaydır. fareli köyün kavalcısı ile pamuk prenses ve yedi cüceleri aynı anda okumuşluğum vardır.
ilk başlarda olaylar kahramanlar birbirine girsede zamanla cok eglenceli hale gelir birinden sıkılınca digerine geçersin.
bir aynı anda üç kitap okumak değildir. (bkz: kendimden biliyorum)
ilkokuldaki okuma meraklısı hocamızın bize nasıl 2-3 diziyi aynı anda takip edebiliyorsunuz kitabı da bu şekilde okuyabiliriz diye bizi teşvik ettiği durumdu.

Hoca çok iyi hoştu da hep kitap hep kitap azıcık da matematik ogretseydin ya insanda matematik temeli olmayınca üzerine koymaya çalıştığı her sey yıkılıyor. Bak yine sinirlendim .
Hiç bir sorun olmuyor ama daha kolay unutabilirsiniz.
ülkemizdeki fantezi özgürlüğünün en net göstergesidir.
Aynı anda iki kızla çıkmak gibidir. Biriyle gerçekten sevdiğin için çıkarsın diğeriyle böbürlenmek için.
Farklı dillerde olunca etkilemeyen eylem. Yani aslında kafanızda iki kitabı da düşünürsünüz ama farklı dillerde düşünürsünüz , bu da anlam karmaşasını en aza indirger.

Ben ki çok kaliteli bir kitap okuyunca sırf ona ihanet olmasın diye ardından hemen yeni bir kitaba başlayamayan bir insanım. O hayatımda iken başka birine bakmadığım gibi ardından etkisinin geçmesini de bekliyorum.
Bır elinde biri diğer elinde biri olarak degil ama, aynı zamanlarda 3 kitap okurum.

Haftanın her günü biz dizi takio etmek gibi düsünün.
Oldukca zevkli bi olaydir.
Enteller için gangbang gibi bi şey sanırım.
(bkz: bir taşla iki kuş).
Genelde ben.
Çok düştüğüm hatadır. Hatta bazı zamanlar aynı anda ikiden fazla kitabı birarada okumaya çalışmışlığım dahi oluyor. Gereksizdir, çünkü muhtemelen aralarından birine ilginizi verip diğer kitabı okumaktan bir süre sonra vazgeçersiniz ve böylece diğer kitaba karşı bir soğukluk oluşup bir daha okuyamama gibi bir sıkıntı ortaya çıkabilir.
Önceleri manasız gelir burun kıvırırdım ancak neden sonra yaşlandıkça kitap açlığım körüklendi. Bir çift memeye saldıran aç bir bebek gibi yapışıyorum iki kitaba da.
7-8 kitap okuduğum dahi olur. mesela sabah kalktığımda teorik bir şeyler okurum. öğlen teze dair literatüre yönelirim. bir yerden bir yere giderken toplu taşımada zihni çok yormayan, hatırat türü bir şeyler okurum. yatmadan önce baş ucumda bir biyografi ya da şiir kitabı olur. ders almışsam o derse dair kitap vardır, haftada bir defa falan onu elime alırım. bazen okuduğum kitaplar o kadar çeşitlenir ki hangi kitabı okuduğumu dahi unutabilirim.

edit: mesela şu an bile yazmayı unutmuşum, spor yaparken sesli öykü kitabı dinlerim.