bugün

edebiyat seçkisidir. düzensiz yayınlanır. çok iyi bir iki yazarı vardır. çok kötü yazarı da vardır. yüksekten bir seslenişi amaçlar gibi görünür ama beceremez, sesi güdük kalır. samimidir ve amatördür. muhtemelen o iyi bir iki yazarı da samimi ve amatör olması nedeniyle yazı vermektedir aykırıya. ama yıllara dayanan bir kuruluşu vardır.
(bkz: http://www.aykiri.bulteni.com/)
aykırı edebiyat, ilk kez erol kızıl ve ali genç tarafından çıkarılan edebi yapraktır (fanzin).

daha sonraları marmara üniversitesi türk dili ve edebiyatı 1993 kayıtlı diğer öğrencilerin katılımlarıyla daha geniş kapsamlı olarak okuyucuya hitap etmeye devam etti. ilk sayıları A4 kağıda arkalı önlü fotokopi kağıdıdır.

1997 yılında 18. sayıdan itibaren 1994 girişli öğrenciler olan ahmet koçak, bilal ibileme ve erdal can tarafından devam ettirilen "aykırı" A3 fotokopi kağıdı dörde katlanmış şekilde 8 sayfa çıkmaya devam etti. asıl ününe bu zaman kavuşan "aykırı", 28. sayıya kadar adı geçen ekip tarafından çıkarıldı.

"aykırı" dergisini çıkaranlar daha sonraları müsvedde gibi[1], açağ, bAŞKayOL[2], ayrı[3], poem, barbar, dışardakiler, taşra, la poette travielle gibi fanzin ve dergilerde kendilerini gösterdiler.

derginin dağıtımı gönüllüler tarafından yapılıyordu. kimlik bölümünde derginin sahibi: okuyucuları, yazılıydı. daha çok sahafların bulunduğu mekanlarda herkesin görebileceği yerlere bırakılıyordu.

18. sayıdan itibaren yurt çapında yayılan "aykırı" artık okur mektupları da alan ve anadolu'ya posta pulu karşılığı yollanan bir dergi olmuştu. bu sürede birçok dergi ve gazetede derginin tanıtımı çıkmış, söyleşiler yapılmış ve hatta bir radyo programında canlı yayına katılınmıştır.

aykırı 29. sayısıyla eylül 2006'da emrah ayhan ve ahmet koçak'ın editörlüğünde yeniden canlandırıldı. derginin eski isimleri bir araya geldiler: erol k., m. ahmet özyapıcı, tarkan başer, emrah ayhan ve ahmet koçak. dergi artık elle yazılmamakta ve internette de yayınlanmaktadır. yeni sloganları: "sayfalar dolunca çıkar, kafa konforunu bozar." yurt çapında yine gönüllüler tarafından çeşitli merkezlere bırakılan dergi, artık A4 kağıdının dikey olarak ikiye katlanmasıyla oluşan 12 sayfa olarak çıkmaktadır.

aykırı, ve edebiyat yayınları tarafından "aykırı üçlemesi" adıyla 3 cilt halinde okuyucuya sunulacak. belgesel niteliğindeki kitaplardan ilki olan, "aykırı" dergisinin ilk 28 sayısı ve edebiyat yayınları tarafından kasım-2007'de "aykırı 1-28"[4] adıyla kitaplaştırıldı. ikincisinde müsvedde gibi, poem, açağ, bAŞKayOL, barbar, dışardakiler, kuyu, taşra edebiyat dergileri; üçüncü ciltte ise "aykırı"nın 29. sayıdan sonrası kitaplaştırılacak. proje editörü m. ahmet özyapıcı'dır.

(bkz: http://aykiriedebiyat.blogcu.com/)
fanzin-edebiyat dergisi. bu derginin internet sayfasında insanın okurken gözlerini feci derecede yoran bir font kullanılarak, vermek istenilen mesaja (Sayfalar Dolunca Çıkar, Kafa Konforunu Bozar!) sadık kalmak amaçlanmıştır.