bugün

ilim irfan yuvası. sayısızca mezun vermiştir. öğretim üye sayısının, öğrenci sayısını geçtiği ender fakültelerdendir. kendi içinde naif öğrencileri vardır. 1971 yılında kurulmustur. edebiyat fakültesi binasıyla yanyana bulunur. en alt katında berber bile vardır. en üst katta mescit bulunur. koridorları uzun ve geniştir.

Fakültede biri eğitim-öğretim binası, diğeri idare binası olmak üzere iki binada eğitim-öğretim faaliyetleri sürdürülmektedir. Fakültede geniş bir içeriğe sahip kütüphane, bilgisayar ve lisan laboratuvarı ile öğrencilerin çağın gerektirdiği metodlarla öğrenim görmelerine çalışılmakla birlikte sosyal yönlerinin gelişmesine katkıda bulunacak çeşitli aktiviteler de düzenlenmektedir.

1998-1999 öğretim yılı itibariyle bölümlerin yapısı şu şekildedir :

Temel islam Bilimleri Bölümü
Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü
islam Tarihi ve Sanatları Bölümü
ilköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü

web sayfasıda mevcuttur : http://fakulteler.atauni.edu.tr/ilahiyat/
başlığı okurken bir an şaka sandım. atatürkün üniversitesinde ilahiyat fakültesi olur mu yahu? gibisinden bir soru geçti aklımdan. önyargıymış. su içtim geçti.
Bir dönem öğrencilerin ayaklanarak fakülte binasından Atatürk resimlerini camdan attıkları bölüm.Üniversitenin adına yakışın bari.Bu sözlerin aydın ilahiyatçıları incitmemesi dileklerimle.