(bkz: geldi yine tipini siktiğimin).
kendi başına yapmamışır, lakin boyunu aşar. oyun büyük.
delinin kafasındaki deli sorulardan biri daha.

(bkz: sen sorma ayı)
boyunlarının üstünde kafa yerine susak taşıyanların, olmayan kafalarının içinde deli sorular doğmasına sebep olduğunu sandıkları halkçı ve devrimci bir hamledir.
90 sene sonra hala Atatürk, Türk Cumhuriyeti Devleti ve Milletini, Yapılan devrimleri anlayamamış veya anlamak istemeyen bildiğin geri zekalı seviyesinin de çok çok altına inmiş, hatta insanın Yüz binlerce yıl önce evrimleştiği primat Homoerektus türünden de daha geriye gidip goril, şempanze,, maymun vb. den çok çok daha düşük bir zeka seviyesine ulaşmış primata biz ne anlatsak boştur.

Bütün dünyada yaklaşık 8 Milyar insan Atatürk'Ü tanıdı ve anladı ama bir şu bizim Türk Cumhuriyeti devleti vatandaşlığı verdiğimiz ve sınırlarımız içerisinde yaşayan 15 Milyon kadar Yobaz, Şeriatçı, Tarikatçı, Cemaatçi PKKLI vb. Türk düşmanı, vatan haini, vatansız, milletsiz, bayraksız yani omurgasız solucan kitle anlayamadı AMK!

Bir bitmediniz AMK!

http://tinypic.com/player...g8ye&s=5#.Vii1g_nhC9K
görüş ifade etmeye değmeyen saçmalıklar konusunda ciddi görüş ifade etmemeyi tercih etmeyen aklı başında insanların, ciddi görüş beyan etmeye tenezzül etmediği yobaz hezeyanıdır.
başlığı açan yazar, türk alfabesini öğrenmiş olduğu halde cehaletini devam ettirmektedir. arap sempatizanlığından vazgeçin artık. beğenmiyorsan gümrük kapıları, dev hava limanları, duble yollar seni çağırıyor.
Gerizekali mal ülkede arap harfleriyle yazmayı bilen adam yüzde besti alfabeyi değiştirdikten kısa sure sonra oran yüzde ellilere çıktı ne kadar doğru bi karar olduğu aşikar. Kendini genius sanan arkadaş kuş kadar beynin yok.
Harf devriminden önce okur yazar oranı %30, devrimden sonra okur yazar oranı %33.

Bilmem anlatabildim mi?
yalniz osmanlıcaya arapça diyen cahiller yazmasın. osmanlıca diye bir dil yoktur biz uydurduk arkadaş o ismi. eskiden de insanlar türkçe konuşurdu sadece yazılanlar farklı alfabeyle yazılırdı. tıpkı diğer türk devletlerindeki gibi bakın istiyorsanız. osmanlıca degil kok türkçe. osmanlıca kelimesi ilk kez taa 19. yy da geçiyor.
Ataturkun yakinindakiler hem osmanlicanin hemde turkcenin bir sure beraber kullanilmasi teklif etmislerdir. Fakat, atatürk bunun yapilmasi sonrasinda insanlarin osmanlicayi birakmayacaklarini, turkcenin uzerine gitmeyip osmanlica yazmaya ve okumaya devam edeceklerini bilip doğrudan(şok etkisi) turkce harfleri(millete boyle demistir, latin harfleri derse basina ne gelecegini bildigi icin) kabul etmislerdir.

Edit: ayrica soyle bir durum varki, bu latin harflerinin kullanilmasi durumunu ortaya atan ilk kez ataturk degildir. Osmanli doneminde de bu olay ortaya atilmis fakat az bir farkla kabul gormemistir.
Güldüren skandaldır. Harf devrimi öncesi uzaya mekik yolluyorlardı sanki amk. Evet.
formatın annesi ile oynayarak foruma döndürdüğümüz şu günlerde, malum sorusu üzerinden "ben hala cevap alamadım ata yalamayı bırakın ehe ehe" falan diye takılan bre cehalet erbabı dosta seslenmek şart olmuştur, öncelikle ya osmanlı'yı, ya osmanlı'nın diplomatik yapısını ve bunun 600 yıllık sürecini bilmekten aciz ve sadece "atatüyk dilimiji elimijden aldı bir gecede cahil kaldık ühü ühü" diye önce ağlayıp mısır püskül kafalı üstadın gazıyla Âl-i Osman'ın ecdadı olarak bizlere ait dediğin sonradan oluşturulmuş etimolojik olarak arapça olan ancak dezanformasyon uygulanarak ittire ittire oluşturulan bir dile sahip çıkman gerektiğin hissiyatına kapılıp skandal başlığını atmış olabilirsin.

Osmanlı devletinde saray dili diye ifade ettiğimiz ( ki hemen ufak bi vurgulama yapayım "bürokrasiyi tamamen yabancı menşeli insanlara bırakan" Osmanlı Enderun'dur, saraylarının içerisinde yüzyıllarca dolaşan devşirme paşalar ve bürokratlar senin ifade ettiğin ve toplumu , devleti ve diplomasiyi yabancı menşeli insanlara bırakan zihniyet senin aradığın yerde değildir.) dil genelde devlet içi devletler arası yazışmalarda kullanılan sözde heybet göstermek için ifade edilen divan edebiyatı şiirleri kıvamında , bülent ersoy Türkçe'sinden hallice oluşturulumuş sosyal, günlük olarak kullanılması çok da kolay olmayan bir yapıya sahiptir.

Bununla birlikte diplomatik görüşmelerde zatıalinizin de tahmin edeceği gibi çok dil bilmeleriyle (haklı olarak) övündüğümüz padişahlar ve diplomatlar bu dilleri kullanarak görüşmelerini sürdürmektedirler.

Ortada illa ki bir skandal arıyor isek ve bir filolojik milliyetçiliğe dayandıracaksak bu konuyu dilimize ve benliğimize en ait olan yazıya , Göktürk alfabesine geçilmesi gerektiği ile sonlandırabiliriz ancak burda da tarih bilgisi gerekiyor, zira o yıllara göktürk yazıtları üzerinde çalışmalar yapılmaya yeni yeni başlanmış tüm alfabe çözümlenmemiş ve dilin uğradığı bazı değişiklikleri adapte etmenin zor olacağı görüşü ortaya çıkmıştır. Ayrıca o dönemde SSCB boyunduruğu altında bulunan Türk halkının da Latin harflerinin bulunduğu bir alfabe kullanması Atatürk'ün oradaki insanlarımızla da bağlantı kurmak düşüncesi , Latin harflerinden oluşan Türk abece'sinin kullanılmasını desteklemiştir.(gerçi sovyet rejimi sonrasında kiril alfabesine geçtikten sonra çok da mümkünatı kalmamıştır o ayrı bir meseledir.) Asıl önemli skandalın(!) dil milliyetçisi bizler tarafından ortaya çıkarılması gerekiyor bizi öz alfabemizden uzaklaştıran toplum ve zihniyet mi bizi cehalet içerisinde bırakmıştır ?

Kısaca toparlamak gerekirse, tarihsel değişiklikler dönem ve şartlarına göre değerlendirilmeli beis görünen değişikliklerin nedenlerine tek taraflı bir şekilde bakılmamalı ve sırf birilerini karalamak uğruna mısır püskülünden peyda olan iftiralar atılmamalı. (osmanlının okuma yazma oranına tebaa'nın cehaletini burda tartışmaya gerek dahi yok belirtmek isterim)