bugün

banka sütüyle beslenecek gelecek nesilde muhtemel diyaloglar, özdeyisler:

"bankamdan emdiğim süt burnumdan geldi vallahi"
"banka sütü gibi tertemiz"
"o kızla evlenirsen, bankaya verdigimiz süt parasını vallahi helal etmem rıfkı"
"bizim kokoş gelin de memeleri sarkmasın diye gitti bankadan süt aldı içirdi gül gibi torunuma"
karikatür:
görsel
(bkz: komünist anne sütü) helal mı diye tartışan denyo bir millette sahip ülkenin projesini de ertelemesidir.
proje ertelenmiştir:
görsel
görsel
gereksiz bir banka.
o bankada toplanan sütün suriyeli mültecilerden yahut kandil-mahmur yosmalardan, yunandan, bulgardan, çingeneden alınmayacağını kim garanti edebilir bana.

burnuma iyi kokular gelmiyor. türk soyluları bu uygulamadan uzak durmaya davet ediyorum. kürt açılımının bir parçası gibi geliyor bana. tüm türkiyeyi birbirine karıştırıp elli yıl sonra "hepimiz kardeşiz, bu kavga ne diye" diyecekler. ve ardından ülkeyi kardeş kardeş paylaşacaklar.
yok öyle yağma. bunu yapacaksa tonlarca mama kullanan avrupa yapsın da görelim.
görsel
anne sütlerini birbirine karıştırsalar ya da bir miktar hayvan sütü ile karıştırsalar bir sorun çıkmayacak olan durum. süt anne olmak için çocuğun annenin kendisini memeden kesilene kadar ya da bir yıldan fazla emmesi gerekir, bir seferlik süt alımında süt anne olmak diye bir şey olamaz. süt anneliğin süt kardeşliğinin şartları vardır.

diyanete söylenecek tek cümle;

(bkz: ya bir yol bul ya bir yol aç ya da yoldan çekil)
türkiye gibi adam sendeci insanların yaşadığı bir ülkede dikkatsizlik ve tedbirsizlik nedeniyle "aidsli anne sütü" haberlerine konu olması muhakkak olan saça sapan bankadır.

anne sütüne en yakın süt keçi sütüdür; o varken, neden anne sütünü metalaştıran ahmakça bir yol seçildiğini anlayan varsa beri gelsin !
DiYANET işleri Başkanlığı son günlerde tartışılan ’Anne Sütü Bankası’ konusunda yazılı bir açıklama yaptı. Kurumun web sitesinde duyurular kısmında yer alan açıklamada Din işleri Yüksek Kurulunun konuya ilişkin 2012 yılındaki mütalaası yayınlandı.

"Ancak bu hüküm meselenin özüne yönelik olmayıp, kendilerinden süt alınan anneler ile süt verilen bebekler arasında oluşacak süt akrabalığı konusunda hassasiyet gösterilmeyerek, sütlerin ve süt akrabalıklarının karışması sonucu dinin yasakladığı evliliklere götürebileceği endişesinden kaynaklanmaktadır.

Prensip olarak, ihtiyaç duyulması halinde çocuklara annelerinden başka kadınların sütlerinin emzirme yoluyla verilmesinde bir sakınca olmadığı gibi, kadınlardan alınan sütlerin bekletilerek daha sonra ihtiyaç duyan bebeklere verilmesinde de sakınca yoktur. Ancak, süt akrabalığının getireceği evlilik yasaklarının ihlal edilmemesi için her türlü tedbirin alınması ve bu tedbirlerin hassasiyetle uygulanması gerekir."

Kurul müzakereler sonucunda insan sütünün saklanmasının ve ihtiyacı olan bebeklere verilmesinin din? açıdan sakıncası olmamasının aşağıda belirtilen şartların dikkate alınması kaydıyla uygulanabileceği sonucuna vardı.

"1. Süt verecek kadının kendi çocuğunu sütten mahrum bırakmaması,

2. Başka kadının sütünü içen çocuklar arasında oluşacak mahremlik dairesini, olabildiğince daraltmak için, pratik bir tedbir olarak, bir kadından alınan sütün sadece erkek veya sadece kız çocuklara verilmesi, ( başka bir çocuk tipi var dı da biz mi bilmiyoruz?)

3. Süt veren kadın ile süt verilen çocuğun kimliklerinin, kayıt altına alınması ve bu bilginin her iki tarafa da verilmesi,

4. Bu hususun yasal düzenleme ile güvence altına alınması,

5. Evliliğe engel teşkil eden süt akrabalığı dairesinin daha da genişlememesi için, birden fazla anneye ait sütlerin karıştırılmaması, bu sperm değil ki süt. inek sütünü de karıştırmayalım.

6. Süt veren anneye, masrafları dışında bir ücret verilmemesi, alınan sütlerin para karşılığı satılmaması,

7. Kendi annesinin sütü ile beslenme imk?nı bulunan çocukların, bu sistemden yararlandırılmaması."

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22691568.asp
görsel
görsel
ilki 8 martta izmir'de açılacaktır.
ü ürü üüü:
proje askıya alındı beyler