bugün

(bkz: kadıköy belediyesinin verdiği maaşın beğenilmemesi)

chp belediyelerinde hata. en düşük 5200'ü beğenmeyip iş aksatanı tazminatsız çıkaracaksın. gitsin 2825 tl veren akp belediyelerinde işe girmek için uğraşsın. 2825 veren hükümeti protesto edemeyip 5200 vereni protesto etmek ahlaksızlığın, onursuzluğun dik alasıdır işçiler!

şimdi 5250 tl'yi beğenmiyorlar. Chp yasal asgari ücreti uygulasın işine gelmeyen çalışmasın. çok iş yapıyorlarmış, bugün mü çok iş yapmaya başladılar geçen yıl neden sessizdiler? nankörlük böyle birşey
5000 + maaşın beğenilecek bir yönü yoktur. Yurtdışında ortalama bir ülkedeki asgari ücretin alım gücüne oranla 5000 tl yarım maaş anlamına geliyor. Youtube da sikimsonik tımbırtılar izlemek yerine, başka ülkelerde ne kadar maaş alıyorlar, market, kira, akaryakıt, faturalar nasıl meblağlar? Biraz izleyin amına koyayım.
işçi değildir o dişçidir, yanlış yazmışsın.
696 sayılı khk gereği (khk'daki süregelen zam maddeleri) en düşük belediye personeli maaşı zaten 3200 tl. kılıçdarın her dediğine iman edip buralara doluşmayın. 3200 cehapenin kerameti değil erdoğan'ın çıkardığı khk'nın kerameti.
aynı kitle akp'nin verdiği 2900 tl asgari ücrete ses çıkarmaz.
çünkü biat kültürüyle yetişmiş bir güruhtur bunlar. reyizleri ne derse onu yaparlar üzerinde tek kelime edemezler, bu uğurda halka yapılan hizmete taş koymak dahil her şeyi yaparlar.

(bkz: akp nin ankara halkını cezalandırması)

(bkz: akp nin istanbul halkını cezalandırması)
Belediyelerin düz işçiye 5 6 bin lira maaş ödemesi makul ve mantıklı değildir. Son tahlilde belediye başkanları bu işin finansmanını cebinden karşılamıyor. Belediyeye kapak atamayan asgari ücretli vatandaş ve 3500 liraya haftanın 6 günü çalışan beyaz yakalı ödüyor o parayı.

Belediyeler de diğer kamu kuruluşları gibi senin benim ödediğim vergiyle döner. Türkiye'de batıkta olmayan belediye yok. istanbul'dan ankara'ya en büyüğünden en küçüğüne kadar hemen her belediye batıkta. Bornova'daki işçiye 5900 lira verirsen kadıköy'deki 9000 ister tabi.

Hükümeti köşeye sıkıştırmak için başlattığın asgari ücret popülizmi de döner senin götüne girer. Ona 5 buna 6 verirsen 4 alan işçi grev yapar, çöpler toplanmaz, büyükşehirden yardım istemekle kalmaz "akp grevcileri ıslah etsin" diye reisin kapısına oturmak zorunda kalırsın.
3-5 oy için avamı tepemize çıkarıp beyaz yakalıyı, kobiyi, esnafı eziyorlar. bu ülke adam olmaz. ne insanı insan, ne yöneticisi yönetici.
Chp'li belediyelerin senin benim paramla kendi yandaşlarına avanta dağıtmasıdır.

Ha belediyenin ihalesini karadenizli müteahhit hemşehrilerine peşkeş çekmişsin ha işe aldığın yüzlerce yandaşına hakettiğinin iki mislini vermişsin.

Bir belediye işcisini nasıl olur da devletteki bir teknik hizmet personeliyle aynı maaşı alır açıklayın bakalım. Genç nüfusta işsizlik yüzde 30, yarı fiyatına bile o kadrolar rahatlıkla doldurulur.

En düşük asgari ücreti x yaptık xd hamlesi götünüzde patlar söyleyelim.