bugün

Bu çalışmalar genellikle ülkelerdeki etnisite ve vatandaşlık üzerinden yapıldığı için feci çuvallama oluyor.
Mesela frandada müslüman oranı, çoğunluğu müslüman olan ülkelerden gelmiş göçmen sayısına göre belirleniyor bu da şu an cari olarak;%8. En büyük grup cezayirliler, onların ise yarısı kabil denen berberi toplumundan. Mesela Bu adamların müslümanlıkla hiç bir alakası yok, fransa-cezayir savaşında bile fransayı tutmuş adamlar. (Zidane da bunlardan biri.) Istatıstikte hepsi müslüman. Almanya için de geçerli benzeri durum, türklerin 1/3ü heteredoks islama mensup ve oradaki radikal sol partide etkililer. Yüzde 5 müslümanda onlar da var ama. Gerçek oran bunların yarısı.

Keza iran kökenli avrupalılar çogu islamci dingillerin rejiminden kaçan seküler tipler.

Gelelim muslümanlarin sayısının çogalmasi olayına; Genellikle eğitim, kültür, gelir ortalması çok düşük kuzey-orta afrika, ortadoğu ve güneydoğu asyada doğum oranlarının da yüksek olmasıyla müslüman sayısı çoğalıyor. Hepsi bu. Çin zaten yıllardır nüfus kontrolünde, batıda ise nüfus artışı durdu. zaten o bölgede din önemini kaybedeli 200 yıl oluyor.

Dünyanın her yeri batı standartına ulaştığında islamın da gündelik hayattan çıkması kaçınılmaz. Ama böyle bir şey olmayacak tabi.

Gören de millet mevcut dininden ayrılıp islama geçiyor sanır. Bu şekilde olanları zaten tgrt tek tek bulup belgesel çekiyor.

Islam tarihinde hiçbir zaman misyonerlik faaliyeti ile yayılmadı, hep fetih. Misyonerlik faaliyeti ile yayılan din hristiyanlıktır. Güney kore, japonya ve gürcistan in acara bölgesi en güncel örnekler.

Islam en güçlü olduğu sözümona altın çağinda bile avrupanın b-c sınıfı toplumlarından tokadı yedi, bu saatten sonra üstelik israil orneği de varken dünyanın en kalabalik dini olsa ne olur olmasa ne olur zaten.
Yobaz olup da ateistim demeyi pek espürüklü birşey saban eblehlerin bir araba saçmalamasıdır.

(bkz: yobaz ve zeka)
şuanda dünyada en güncel verilerle 2,5 milyar hristiyan bulunurken 2 milyar müslüman bulunmakta. 2050 yılında doğum oranlarını ve hızlarını hesaba katarak öngörülen tahmine göre 2,6 milyar hıristiyan ve 2,6 milyar da müslüman olacak. 2070 yılına gelindiğine 2,8 milyar müslüman olacak ve müslümanlık dünyada en yaygın din ve en cok inanılan din haline gelecek. hristiyan nüfus ise 2,7 milyar olacak bu yılda. 2090 yılına gelindiğinde müslüman nüfus arayı açacak. hristiyan nüfusta azalmalar meydana gelecek. ateistlik oranı artacak. 2100 yılına gelindiğinde her 2 dinin nüfusunda da azalmalar meydana gelecek. yeni nesil insanlar bu dinleri pek tercih etmeyecek.

tabi herhangi bir savaş olmazsa bu dediklerim gerçekleşecektir.
Onbinlerce yıl azalmayıp yok olmayan bir şeyi, son 100 yılın travmatik ve sosyolojik hastalığı olan ateizm mi bitirecek?

Arkadaş bu nasıl bir öngörü(!)?

Düz yolda Yürüyerek 50 adım atıyorum ve herifin biri bana 51.adımda düşeceksin diyor. Önümde çukur mu var hayırdır?
Bütün hayatı yurt dışında geçmiş biri olarak merak ettim, heistiyanlar kesinlikle din muhabbeti yapmazken, kimse kimsenin diniyle ilgilenmezken, kaç kişinin girip kaç kişinin çıktığını nasıl hesaplamışlar?