bugün

Çok acaip rakamlar konuşuluyor, can yakiyor vallahi.
Biri yarı burslu 2 çocuk 176.000 tele.kitap kıyafet servis hariç.

Götümüze yılan kaçtı çıkarmaya leylek arıyoruz amk!
Diğerlerini bilmiyorum fakat uluslararası okul istiyorsanız en azından ilkokul için senelik 250-300 bin lira civarı bir parayı gözden çıkarmanız gerekiyor. Normal özel okullar da yarısı kadardır.
bir toplum herkesin ulasacagi egitimin kalitesinin artmasi icin ugrasacagi yerde egitimin ozellesmesine destek verirse sonucta odedigi paralardan sikayet etmesi tam bir sacmalik. Toplum devlet okullarinin kalitesinin yukseltilmesi icin baski yapmak yerine cocugunu ozel okula gonderiyorsa odedigi paralardan sikayet edemez. Ozel okullar aslinda ticarethane oldugu icin buradaki egitimin kalitesinden de sikayet etmemeli. Onbinlerce ogretmenin asgari ucretle ozelde calismaya mahkum olmasi da sorunun baska bir yonu.

Ozel okullarin sadece ozel kisiler icin olmasi gerekir. Bunlar da aslinda sadece ulkede gecici sure ikamet eden yabancilar, digerleri simariklik. Devlet egitim, saglik gibi asli gorevlerini ozellestirip duruyor ve herkes bundan memnun. Sirada polis ve ordu var herhalde. Daha sert Vur kirbaci reisim, halk zevk aliyor.