bugün

son 10 yılda doruğa çıkan teknolojik devrim sonrası dışardan iyice komik görünen tartışma-kavgalardır. adam hala diyor ki devlet ana dilde kürtçe öğretmemeli kürtçe konuşulmamalı konuşan evde konuşsun. hala toplu mezarlara köy yakmalara falan kılıf aramalar. ne olacak aq? okulda kürtçe öğrense çocuk ne olacak? devlet mi yıkılacak? bir toplum yüzyıllardır yaşadığı geniş bir coğrafyaya hakim ülkede anadilini öğrenemeyecek mi lan, bunun nesinden korkuyorsunuz? çerkezler lazlar niye demiyormuş bunu o zaman onlara da öğretelimmiş? öğret amına koyim nedir yani? çerkezlerle lazların yayıldığı alanın ve sayılarının azlığını geçtim, onlara da öğret nedir? kaldı ki kürtlere yapılan yıldırma hareketleri çerkez ve lazlara yapılmadı, adamlar yok sayıldı lan, şarkı söylediler diye hapse girdiler, kürt yoktur dediler.

mesela başörtüsüyle üniversitelere devlet dairelerine girilmesinmiş. üniversitelere hele şükür kabul ettirebildik de, hala devlet dairelerine girmesinler diyen dinozorlar var. ne olacak olm söyleyin? girsinler ee? ben erkeğim, ailemde türbanlı da yoktur beni hiç mi hiç rahatsız etmiyor türbanlı görmek etrafımda. bahaneleriniz de çok saçma valla, neymiş ben de donla gideyim benim dinim bunu gerektiriyor, senin o dinine mensup kişi sayısıyla islam dinine mensup kişi sayısını bi kıyasla istersen. senin donla gezmen senin yaşam biçimin mi? hiç öyle görmedik seni oysa. ama bu kızlar için bu yaşam biçimi. siz girmesinler diyedurun girdiler çoktan zaten. böyle böyle herkesi akp'li yaptınız lan, nefret ettirdiniz saçma dogmalarınızla insanları. yıllarca toplumsal yaşamda siz türbanlı görmeyin diye ne zulümler çektiler yıllardır, yeni yeni görüyoruz iş yaşantısında, toplumsal çevrelerde, ne oldu ülke mi yıkıldı? kızlar başını kapıyor diye yıkılıcaksa bir ülke 2013'te o ülke çok da sağlam değildir zaten.

son yıllarda zıvandan çıkan bazı müslümanlar var, müslüman olmayana her türlü aleni aşağılamayı yapıyorlar. sizin yıllarca yıldırılmaya çalışılıyor olmanız, bu yaptıklarınızı meşru göstermiyor maalesef. ali korkmaz öldüğünde, aaa ateist miymiş deyip öldürülmesine haklılık çıkarmanız şu teknoloji çağında büyük embesillik. küreselleşme çok ilerledi, artık her şey her yerde, kendi dininize inanmayan herkesi öldürmek istemeniz o kadar salakça ki, görememeniz çok fena. resmi ideoloji müslümanlardan yana döndü ve yoğun propaganda başladı da her şeye de inanmayın be. polisin kafasına sıktığı adamı kötülemek için adamı terörist ilan ettiniz. sopalarla dövülerek öldürülen çocuğu ateistmiş zaten diye kötülediniz. tedavisini yapmayan doktoru savunmak için "hata yapmış ne var" dediniz mide bulandırıyorsunuz iğrençsiniz.

aslında bunlar gerçekten baksan iyi insanlardır, yanlarına normal zamanda gidip su istesen verirler yardım ederler falan ama yılların ideolojik propagandalarıyla büyüyerek sapkınlaşmışlar. iyi insanlardan kötü insanlar oluşmuş. aynı yerde, ne olduğunu bilmeden çalışıyor olsa hiç sorun yaşamayacak kişiler, mesela diğerinin alevi olduğunu öğrense düşman kesilecek ateist olduğunu bilse kovdurmaya çalışacak. mal mısınız siz? şu teknoloji çağında uğraştığınız meseleleri sikeyim.