bugün

nasıl olacağını merak ettiğim kadrodur. bence geçen seneden daha kötü bitirmezler ligi.
ligin kalitesini göz önüne alırsak sezon sonu ilk 18 e girmesi garanti kadrodur.
bursalı oğlanlara korku salmıştır. Nedense çok ilgileniyorlar. Merak etmeyin beşiktaş sahaya içi boş formalarla çıksa hoplatır bursa ve envai çeşit renkliyi.
(bkz: beşiktaş ım koyunca hopluyor bursa)
Ha ben kadroyu yazayım. O kadrodan kaliteli 3ten fazla takım gösteremezsiniz bana.

Cenk
hilbert
toraman
ersan
ismail
necip
muHAmmed demirci
FERNANDES
BURAK
PEKTEMEK
ALMEIDA

Q7, ernst, sivok gibi oyuncularla anlaşıldığı takdirde ligin yine kağıt üstünde en kaliteli kadrosu olur. Yukarıdaki kadro çok rahat şampiyonluĞa oynar Ama futbolun kağıt üzerinde oynanmadığını biliyoruz.
ali, ahmet, mehmet, hasan, hüseyin, ramazan, şaban, muharrem, memati, polat, abdülhey.

açıkçası kimsenin tahmin edemeyeceği kadrodur.
sezon ortasında aç kalması muhtemel kadrodur.

maaşını alamayan gidiyor ne de olsa...ayrıca mali yapısından dolayı avrupa'dan siktir edilen ilk takım beşiktaştır...

evet ben de feda diyordum...
Ha bu kadroyu stadı yok diye eleştirir bu renkLIler. Çünkü onlar asfaltta oynasa kaldırımda destekleyecek kadar sevmez takımlarını. Onlar için takımları boş zamanda meşgul olunan bir zaman öldürme aracıdır Muhtemelen .
yabancı kaleci oynatacağını biliyoruz samet aybaba'nın. sağ bekte hilbert, rıdvan şimşek alternatifleri var. sol bek için ismail ve tanju yeterli olur mu tartışılır. stoperde egemen'in gitmesiyle ersan'ın önü açılacaktır. yanında da muhtemelen sivok, eğer anlaşılamazsa yeni bir yabancı stoper oynayacaktır. savunmanın önü için fernandes gibi bir yetenek var. lakin bu adamı bu bölgede kullanacaksak önündeki oyuncuların da maximum seviyede topa hakim, yaratıcı, pas yeteneği yüksek futbolcular olmaları gerekir. oğuzhan özyakup, necip uysal gibi oyuncular da bu mevki için alternatifler. ön tarafa baktığımızda olcay şahan, burak kaplan, veli kavlak gibi isimleri görüyoruz. bu anlamda çok yetersiz bir ofansif oyuncu grubu çıkıyor karşımıza. burak'tan beklentim büyük, forma verilirse iyi de oynayacağını düşünüyorum lakin takımı gole götürecek bölgede bu denli alternatifsiz bir oyuncu grubu çok yetersiz kalacaktır. bu bölgeye yabancı transferi muhakkak düşünülüyordur ve benim düşüncem 2 tane oyuncu transferi gerektiğidir. forvette almeida ve pektemek ikilisinin dışında bir alternatif görünmüyor. mehmet akyüz kesinlikle bu takımın hatta bu ligin topçusu değil. gökhan ünal ismi geçiyor ama bence yanlış bir hamle olur. o bölgeye daha üretken, gol adedi yüksek bir forvet transferi gerekiyor.

kadroya baktığımızda, umutsuz bir durum yok ortada. gerekli takviyelerle iyi bir takım yaratılabilir. quaresma, simao, guti gibi oyunculara alışmış zihniyet unutmamalıdır ki bu takım 2 sezon önce uğur inceman, fink, tello gibi oyuncularla şampiyon olmuştur. quaresma gitti diye bu takımın kümeye oynayacağını düşünen zihniyet bence bir an evvel kafalarındaki beşiktaş nefretini bitirmelidirler. gerekli bölgelere, yüksek performans verecek, sürekliliği olan transferler yapıldığı zaman bu kadro kimseye ezdirmez kendini.

ben transferden, taktikten, futbolcudan ziyade istikrardan yana bir tavır takınılması gerektiğini düşünüyorum. yıllardır sezon başına 2 hoca değiştiren, her maç farklı 11lerle sahaya çıkan beşiktaş artık oturmuş bir kadroya sahip olmalıdır. genç futbolculara şans vermek adına, kadro sık sık bozulmamalıdır. 11i hakeden bir genç varsa forma tamamen verilmelidir.

savaşan bir takım yaratmak, güçlü oyunculardan oluşmak da önemli. bu bağlamda 90 dakika koşan bir ekip şart. beklerini kovalayan kanatlar, hücumcular görmek isteriz. 10 oyuncu koşsun, 1 oyuncu da fark yaratsın mantığı artık dünyanın hiçbir yerinde işlememektedir. savunma bireysel değil, takım halinde yapılmalıdır.

naçizane ilk 11im:

---------------- transfer ----------------

rıdvan ---- sivok ---- ersan ---- ismail

-------------- fernandes -------------

transfer ---- transfer ---- burak kaplan

------- m.pektemek ----- transfer -------

şeklindedir.
----------------Cenk------------------

hilbert---sivok---toraman(ersan)---ismail(tanju)

----------Necip------oğuzhan(veli)-----

Olcay------fernandes-------M.pektemek-

--------------Almeida-------------------
küçüldükçe renklilerin kadroyuda küçülttüğümüzü sandığı kadrodur. egemen ile ernst harici verimsiz adamların yerine daha az kazanan ama daha hırslı ve istekli gençler yerleştiriliyor. size de yerleştirdikçe anlayacaksınız doğru olanı. ayrıca daha yabancı transferi yapılmadı. kimler gelecek kimler gidecek göreceğiz. beşiktaş beşiktaş olduğu zamanlar kendi evlatlarıyla oldu. 3 sene ambargo koyduğumuz vakitler sağ bekimizde recep oynardı ilerde ali metin feyyaz oynardı. aslında bizi böyle küçük görmeniz daha iyi. hatta umarım 4.-5. hafta bir derbi oynarız da böyle '' ya bizim kadro 10 numara beşiktaş'tan bi sik olmaz'' diyenlerin aklını başına getiririz. bu iş kağıt üstünde ki kadrolarla olsaydı geçen sene şampiyon olmamız lazımdı.
-----------cenk----------

hilbert - sivok - ersan - uğur boral

olcay - fernandes - oğuzhan - muhammed demirci

-------holosko------m. pktemek---------

bir ikinci kadro daha kurulabilir.

--------------transfer------------

hilbert - sivok - toraman - ismail

veli - fernandes - muhammed demirci - burak kaplan

--------pektemek-----mehmet akyüz--------

tabi alt yapıdan ya da yeni transferlerden ya da geçen senenin formsuzlarından ilk 11'i sürpriz bir şekilde zorlayacaklar vardır. bu kadrolar daha çok takip edilen antreman performanslarına göre düşünülmüştür.
ideal kadrosu ise $udur:

------------------cenk----------------
hilbert-----sivok-----ersan-----ismail
holosko-----ernst-----fernandes--uğur boral
---------pektemek------almeida
^^^^^^^^^^transfer^^^^^^^^^^

hilbert - ersan - sivok - uğur

veli - fernandes - burak - olcay

^^^^^^ ^^ ^^mustafa - almeida^^^^^^^^ 4-4-2

necip, oğuzhan, toraman, holosko, mehmet akyüz ve muhammed gibi topçular da yedekler.

genç ve dinamik olması gereken kadro.
80'leri hatırlatan kadrodur.

fb ve gs'nin kadrosunda yine en parlak yerli oyuncular ve beşiktaşın kadrosu yine alt yapı ağırlıklı kolej takımı havasında.

-------ospina (cenk)-------- (ospina bitti)

hilber----sivok----ersan (toroman-berat-sezer)-uğur boral

veli---oğuzhan---fernandes---olcay (necip)

----almeida---m.pektemek----

bu kadroya eklecek 2-3 isim var , bu sene hem muhammed demirci hemde oğuzhan özyakup patlama yapacak.

izleyip göreceğiz.
hala portekiz fetişistliğine devam eden taraftarların kurduğu kadrolar. beşiktaş taraftarları herşeyi demirören'e yıkıp kaçıyorlar, bi kendinize bakın lan.
------------------hüsam----------------

şehmuz-----gürbüz-----rıza-----kamil

dengir-----abuzittin-----nizam--ziya

---------baturcan------orçun
ideal olanı;

mc gregor
hilbert
sivok
ersan
gökhan süzen
necip
Oğuzhan