bugün

henüz 2 ayın sonunda gerçekleşen ve giderek felakete doğru yol alan bir ekonominin halini gözler önüne seren olay.

http://www.haberturk.com/...yi-tam-ortadan-vurdu.aspx
Bursa'da birçok imalatçı firmanın topun ağzında olmaları sebebiyle daha da artacak durum.

Ha, kimin umrunda? Hiçkimsenin...
sorun yok, lütfen abartmayalım hamdolsun kriz bizim, içimizden teğet geçti.
(bkz: herkesi kandırdğını zannetmek)
global krizin türkiye' ye yansımalarıdır. dünyanın biran önce toparlanması gerekir. aksi takdirde gelişmekte olan ülkeler daha fazla yara alacaktır.
hamd olsun ya 30.000 olsaydi dedirten durumdur. umariz bu durum ebemizide teget gectikten sonra son bulur.
otomotiv sektörünün sekteye uğramasından mütevellit meydana gelen durumdur. bursa'da bulunan tofaş, renault gibi fabrikaların üretimi kayda değer biçimde azaltmasından dolayı bursa krizin en çok hissedildiği il haline gelmiştir. renault'un fransız yetkilileri üretimi burada yapmak yerine fransada yapmayı tercih edince bu fabrikanın aylık çalışma günü 10 güne kadar düşmüştür. kaldı ki ana sanayiden çıkartılan bir işçi yan sanayiden 7 kişiyi boşa çıkartmaktadır. kriz nereyi teğet geçti bilemem ama bursayı delip geçmiştir.
Bursa nın gerçek yüzüdür. Bursa bir işçi kentidir ve dolayısıyla sömürünün fazla olduğu bir yerdir. Fakat halk hak ediyor abi söylemlerinden vazgeçmek gerekir. Tamam halk kapitalizme oy vermiş olabilir ama umutsuzluğa kapılmak ta neyin nesi. akp ye oy verdi diye akp kitlesini kapitalist ilan etmek yanlıştır. Çünkü halk, kitleler, konjöktür devamlı değişkenlik gösterir, ve halkın talepleri iyi bir şekilde anlatılır ve örgütlenme had safhada olursa akp falan vız gelir. O yüzden halk bunu hak ediyor yaklaşımı yanlıştır. Bütün halk işçidir; akp liside , kürdüde ,türkü de, her ideoloji den öğrenci var, önemli olan insanları sömürüye karşı bilinçlendirmek, beğımsızlığı ve özgürlüğü benimsetmek.
kriz en çok otomotiv sektörünü etkilediği için normaldir. çünkü bursa sanayisi genel olarak renault ve tofaş fabrikaları üzerine kuruludur.
bunun yanında birde krizi bahane ederek keyfi işçi çıkarmalar vardır. bazı işletme sahipleri krizi kullanarak zaten bıçak sırtında olan işçileri iyice sömürmeye başlamışlardır.
akp'nin kurucularından biri olan ertuğrul yalçınbayır'a göre ise, bursa'da hem tekstil hem otomotiv sektörlerinin krizden etkilenmesi sebebiyle daha şimdiden 40-45 bin kayıtlı işsiz var, kayıtdışılarla bu sayı 70 bini buluyor.
istanbuldan teğet gecen cubuğun nereye saplandığının gösterğesidir.
sanıldığından çok daha fazla olan işsiz sayısıdır. rabbime sordum; 80 bin dedi.
krizin henüz dibinin görünmemesinden dolayı sonucun çok ağır olacağını gösteren bir istatistik. bizim ise hala maalesef imf ile anlaşmaktan başka bir ekonomik planımız yok. hamdolsun...
...ya böyle giderse staj yapacak fabrika kalmayacak... bunun hesabı sorulmalı. 'hakkımı helal etmiyorum, hamdolsun.'
ekonomik krizin gittkçe ciddileşmeye başladığının göstergesi...
abartmayın lan, iyi tarafından bakalım...
(bkz: 2009 da bursa da 500 kahvehane açılması)
ülkenin en büyük şehirlerinden birinde bile durum böyleyse teğetin ne kadar da yakın olduğunu hissettiren bilgi..