bugün

haşim kılıç sayesindedir. şimdi sözlüğümüzün ergen bebeleri bilmezler. yaşı olanlarda dönekliklerinden işlerine gelmediği için hatırlamak istemezler.
efendim; 2007 seçim sonuçları sonrası akp büyük bir zaferle genel seçimlerden çıkmıştı ve cumhurbaşkanını halkın seçmesi de dahil bir çok yasayı meclisten geçireceği sırada şimdi emekli olan bir cumhuriyet savcısı tarafından akp ye kapatma davası açıldı.
aym üyeleri, 1 kişi hariç tamamen ahmet necdet sezer tarafından seçilmiş kişilerdi. yani akp nin kapanacağına kesin gözüyle bakılıyordu ama sadece 1 kişi çevresindekilerce; takunyalı, cemaatçi olarak adlandırılan özal tarafından aym ye atanmış olan 1 kişi red oyu verdi.
siyasi parti kapama durumlarında tüm üyelerin oy birliğiyle karar vermesi gerekir. bu sebepten o 1 kişi sayesinde akp kapanmadı ve güçlenerek devam etti.
işte o gün akp muhalifleri ve sözde kemalistler tarafından büyük hakaretlere uğrayan, cumhuriyet ve laiklik düşmanı ilan edilen kişi haşim kılıç tı.
şimdi ne tuhaftır ki; bu gözü dönmüş akp muhaliflerinin tutunacağı tek dal o haşim kılıç olmuş. bir gün sorarlarsa eziklik ve acizlik nedir diye işte bunu anlatın insanlara.

edit: şimdi arkadaşlar aşağıda bıdırdamışlar. yine hata yapmışlar. üzerine basa basa red oyu diyorum. eğer haşim kılıç aym başkanı olarak red oyu vermese görürdük kapanır mı kapanmaz mı. çekimser oyların etkisiz eleman kaldığını bile bilmiyorlar bu durumlarda.
kapatılsaydı da bir şey değişmeyecekti bu yüzden kapatılmadı. başka bir parti kurulur gölgeden de olsa yine rte yönetirdi. onlar da parti kapatan üçüncü dünya hakimleri olarak tarihe geçerlerdi. kaldı ki haşim kılıç'ı hiç sevmem. bugün sağlı sollu aparkatlı konuşmalar yapıp yüzüne karşı geçiriyorsa bir şey olmuştur mutlaka. bunu yazan arkadaşa şunu sormak istiyorum; rte'nin siyasi yasağını kim kaldırdı? tabi ki chp. yani kaldırmasaydı da bir şey farketmeyecekti anlatmak istediğim bu.
haşim kılıç nedeniyle kapatılmadı. ama o haşim kılıç şimdi tu kaka dır. ne komik memleket amk yaa çok gülüyom ben!
nitelikli oy çoğunluğu sağlanamamıştı. 11 üyeden 6sı evet 5i hayır demişti. eğer 7 evet 4 hayır olsaydı kapanacaktı.
cunku o zaman 11 uyeli mahkemenin 5 i red vermisti.
6 5 olamasina ragmen parti kapatmak icin gerekli 7 oy cikmamisti.
parti kapatmak icin hala oy birligi sarti aranmamaktadir.
bazilati bilemdigi konu uzerinde sacma salak yorumlar yapmamalidir.
ayrica o zaman ak parti %47 oy almisti.
kapatmak goy isterdi got!