bugün

wikipedia'ya göre türkiyenin katılamamasını nedeni finansal sorunlarmış. google'da bu konuyu biraz daha araştırdıgımda ise masrafların çok olması nedeniyle türkiyenin dünya kupasına katılamaması sonucuyla karşılaşıyor ve sinirden ne yapacagımı bilemiyordum.
el insaf lan bu nasıl masraf hastahenemi yaptırıyorsunuz, uçak kiralamak yerine yeniden uçakmı alıyorsunuzda fazla masraf çıkıyor. dünya kupası lan boru degil.
bu skandalın baş aktörleri bir an önce çıkıp hesap vermeliler.
http://tr.wikipedia.org/w...i_Futbol_Tak%C4%B1m%C4%B1
1950 dünya kupasına a yıldızlı milli takımımızın katılmamasıdır. sorun sadece finansaldır. o zamanlar hakkında uzun yazılar okuyan biri olarak şunu demeliyim evet bende ilk duyduğumda sinirlenmiştim. koskoca ülke parasızlıktan katılmaz mı ulan dedim.

okuduktan sonra şunu anladım. 2. dünya savaşı yaşanmış çoğu avrupa ülkeside zaten turnuvaya katılmamıştır. hatta italyanların tüm masraflarının fifa tarafından karşılandığı söylenmektedir.

oraya gitmek ciddi bir mali yük getiriyordu. gelir sıfır masraf çok. birde brezilyanın geniş coğrafyasında kupayı o kadar garip stadyumlara vermişlerki. gruptan çıkınca 3 bin km yol yaparak diğer tur maçına çıkıyordunuz.

yıl 1950 yani abartmamak lazım. şuan ki mali gelirler yok. sıfır zaten.
prestiji olan bir kupada değildi. bunuda iyi anlamak lazım.
vitamin halindeyken beni çok üzen hadise.
türkiye'nin finallere gitme hakkını elemelerde kazanmasına rağmen finansal sebeplerden brezilya'ya gidemediği için 1950 dünya kupası finallerine katılamamasıdır. türkiye'nin 1940'lı yıllarda yaşadığı zorluklar sonrasında bu konuya bütçe ayrılamamasından kaynaklı olmalıdır.