bugün

13 porta sahip temel seviyedeki işleri hallettmeye yarayan ufak ama kuvvetli bir pic(peripheral interface controller).
piyasada adı pic 16f84 olarak da geçer. programanlanabilir bir entegredir. programı notpad de yazılır ve yardımcı bir kart ile entegreye atılır. pic entegreleri ile örnek olarak kayan yazı, şifreleme devreleri yapılabilir.
üniversiteden mezun olurken tezimde kullandığım mikro denetleyici. kullanımı kolay olması ve ucuz olması sebebiyle amatör uygulamalarda tercih edilir. pic programlamaya başlamak isteyen arkadaşlara tavsiye edilir. programlama yaparak yakılan ilk ledin tadı ve sevincini unutmak imkansız.
pic basic veya pic c programlama dilleri ile programlanabilen mikroişlemci. tabi programlamayla bitmez iş. bir de devresini kurmanız gerekli.

eğer devreniz de transformatör var ise onu devreden ayırın. manyetik alan bozar entegreyi.

devreyi öncesinde proteus gibi bir program ile smilasyonunu kurun. bu sizi zaman olarak epey ileri atar.

ışık oyunları olan bir kart tasarlayacaksanız. transistör yerine mosfet kullanın. aynı anda 2 taneden fazla led çalışmaz transistör ile. aynı anda 3 led yakmaya kalkarsanız transistörler devreden fazla akım çekeceği için devre abuk subuk çalışır.

eğer mikroişlemciler konusuna yeni başlıyorsanız ete mahlaslı bir ustanın etepic isminde ki sitesinden yararlanabilirsiniz.