bugün

yaşadığı şehre, bekar olup olmamasına , işin geleceğine göre değerlendirmesi gereken kişidir.
ömür boyu asgari ücrete çalışmış yurdum insanı.
turkiyedeki gelir yetersizligini, issizligi ve dunyanin herhangi ulkesindeki * insanlarin hangi sartlar altinda yasadiklarini dusunerek haline sukreden kisidir. *
asgari maaşla kıyaslanacak olursa zengindir.

zengin olmak süper değil midir?

ne zengin ama...

ahahusdjhf
orta gelirligiller ailesinden azla yetinmeyen çoğu bulamazgil bir insan türüdür. çokça bulunur.
istanbul gibi bi şehirde bok yiyen insandır. 1450 lira hacım 1450! 2 çocuklu bir aile düşün baba çok zor değil. bu çocukların 2 si de okuyo diyelim. ulan yol masrafı, kırtasiye masrafı, harçlığı derken 1450'den geriye ne kalıyor zaten? kaldı ki çocuklarına verdiği harçlığıda minimumda tuttuk bu abinin. yol parası derken servis falan değil aylık akbili düşündük. kırtasiye derken de minimumda tuttuk harcamaları. bu çocuklar dershaneye falan da gitmiyolar he daha yaşları gelmemiş. abi o zamana kadar zam alır zaten maaşına korkmayın. ee bu adamın kendi evi olmadığını düşün, kirada oturuyo. 4 nüfuslu bir ailenin yaşayacağı bir evi varoş olmayan bir yerde allah aşkına bana 800 liradan aşağı tutun. 800 dediğime de ev demeye bin şahit gerekir bu arada. gözünüzü seviyim varsa böyle bi yer ben gider yerleşirim anında. beşiktaşta 1+1 daire 800 lira lan! zaten bu insanlar giyinmiyorlar, yiyip içmiyorlar, ısınmıyorlar, yıkanmıyorlar, evde mumla aydınlanıp tv falan izlemiyorlar değil mi? zaten tatil falan hak getire! bu adam çalışmaya programlanmış bir ömrü it gibi çalışıp ayda 1450 lira alarak geçirmek zorunda. karısının çocuklarının ihtiyaçları, istekleri falanda hiç önemli değil!
eğer benim babam sadece devlet memurluğu yapmış, kendi işini kurup bizi kurtarmamış olsaydı şu an aldığı emekli maaşı bu bahsedilen tutar zaten, annem de bir o kadar emekli maaşı alıyor. kendi evimizde oturuyoruz ayrıca kira gelirimiz vs falan var. lan hesaplıyorum hesaplıyorum yine işin içinden çıkamıyorum. ben öğrenciyim farklı bir şehirde eve çıktım okumaya çalışıyorum*. kardeşim üniversite sınavlarına hazırlanıyor özel dersiydi, dershanesiydi yığınla parada oraya gidiyor. anca ikisini karşılıyor bu şartlar altında 2 tane 1450 lira! kafanız mı güzel oğlum sizin. yaşamak sadece hayatta kalmaksa kimse parasızlıktan ölmez zaten. kuru soğan ekmek yer yine hayatta kalır insan. gecekonduda yaşar yine yaşar. ama yaşamaktan kasıt insanca yaşamaksa 1400 liralarla 2000 liralarla olacak iş değil o saçmalamayın. insan sosyal bir varlıktır ve ihtiyaçları vardır. sadece yaşamak yetmez.
ayrıca allah aşkınıza 2 gram rahat yaşayan insanların hayatlarını kıskanmaktan, onlara laf sokmaktan da vazgeçin. çok dini bütün insanlarsınız ya hepiniz, bırakın o zaman insanlara kıskançlıkla bakmayı. herkesin kazandığı kendine, sende yok diye o da mı sürünsün?
bekarsa , ailesiyle yaşıyorsa süper değil über ultra bie diyebilir .
500 lira maaş alan insandır. *
süper demese de en azından, şükür diyebilen insandır. açgözlülerin aksine.
750 lira maaş alıyordur.
güzel ülkemde bilimum mühendislikler, otomotiv müh, haberleşeme müh. gibi yerler dışındaki mühendislikleri okuyup, okulu bitirdiğinde böyle bir maaşı hemen alabiliyorsa tabi ki süperdir, zira özel sektör çok açgözlü para vermemek için bin takla atıyorlar.
(bkz: ne diyem mahmut mu diyem)
istanbul' da kirada süper geçinebilir mi? ama sadece kira için çalışır yemek için yaşarım diyorsanız ki o da evinizde pişirmek kaydıyla sorun yoktur.
ben bir milyarlık bir buçuk milyarlık davalara bakmam, zaten cep harçlığım o kadar diyerek kainatın en büyük salağı olduğunu ispatlayan adamı linç eden insandır.
bulduda bunuyor, asgari ücrete tabiler ne yapsın.
büyük ihtimal ile memur şehri dediğimiz kategoride yaşayan insandır.
eğitim seviyesiyle alakalıdır.
(bkz: ya ne diyeceğidi)

yeni mezun doktor 1250 lira maaş alıyor lan. o kadar sene dötünü yırtıp saçları beyazlatıp geceleri sen misafirlere gidip çay höpürdetirken o kafasını kitaba dikmiş ezber yapıp, skik herife bak.
insanca yaşam hakkından seçimlerde akp'ye oy vererek caymış kişidir.

zaten bunun babası da otuz yıl önce anavatan partisi'ne oy vermişti.

dedesi de demokrat parti'ye.
asgari ücret alan biri 1450 tl maaşa burun kıvırsa döverler adamı. o insan ne yapsındır?
bir önceki işinde asgari ücretle çalışandır.
üniversite mezunu fakat işini yapamayan başka işe kalmış 300-400 liraya talim eden kişinin sarfettiği haklıca bir deyiştir.
o parayı hiç bir arada görememiş bünye için süperdir.
muhtemelen daha çok para için kendisini kasmak istemeyen, hayatta neyi başarıp başaramayacağını bilen bir iibf mezunudur.
Metropol şehirde yaşamayan veya ebeveynleriyle yaşayan insandır...