bugün

güzel yurdumuz türkiye dir.

10 kişiden 9 u mühendis,

geri kalan 1 kişi de işletme mezunu.
böyle bir ülke yoktur.

mühendis olunmaz mühendis doğulur. problem çözme yeteneği olmayan insanın diplomasında mühendislik fakültesi mezunu yazması bir şey ifade etmez.
bi aç kapa düzelir.
istatistiklerine giriştiğim ülkedir. 10 kişiden 9'u mühendis öyle mi?
Birilerine batmış olup uydurmasyon bir istatistik.
(bkz: bir meslek olarak kaldırım mühendisi)
(bkz: açılın ben mühendisim)
bi kapa aç düzelir.
Başlıkta 10 kişiden 9 unun kendini mühendis sandığı ülke olarak ufak bir düzeltme yapsak tam yerine oturacağı kanaatindeyim.

öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, mühendislik kavramının içi tam anlamıyla boşaltılmıştır. gerek dershane tipi özel üniversiteler gerekse anadolumun ücra köşelerinde ki devlet üniversiteleri ve bunların 2. öğretim(ne demekse) bölümlerinin katkısıyla şu an söz de mühendislik fakültesinde okumanız için neredeyse üniversite sınavına girmeniz yeterli hale gelmiş durumda. bırakın bu fakültelerden mezun olanların mühendis olmasını söz konusu fakültelerin eğitim kadrosunda bile doğru düzgün mühendis bulamazsınız.

hal böyle olup ortalık vasıfsız mühendis dolunca teknikerinden, teknisyenine mesleğinden bihaber bir mühendisle karşılaşmış herkes kendini mühendis (mühendisten daha bilgili) olarak gördüğünden, sokakta elinizi sallasanız mühendise çarpar.
aynı zamanda işten ayrılmadan önce yerime koyup işi öğretebileceğim mühendis bulamadığım ülkedir. nasıl bir 10'da 9 oransa artık.
Turkiye. 10 dan binadan 9nun yikilma olasiliginin oldukca yuksek oldugu ulkede Turkiye
birde şu açıdan bakın, 10 kişiden 11'i de mühendis olabilirdi güzel ülkemde.
elini çamura demire değdirmeyenden mühendis olmaz mühendislik yapılmaz. sahada çalışmadıkları için bir çoğu masa başı klima altında çizim yapmakla iş bitmiyor sahada kontrol ve gözlem gereklidir.

20 yıllık usta bakışını en güzel okuldan mezun olan mühendise değişmem.

ülkemizde durum budur. elim kirlenmesin mühendisi çoktur.
doktorluk her zaman gözde kalacaktır, bunun göstergesidir. Mühendislik iyi iken bile, tıp halk nazarında gözde idi. 1995-2000 yılları arası Boğaziçi Elektrik-Elektronik mühendisliğinde okudum. Akrabalarımın bir kısmının bana tepkisi şuydu. Biraz daha çalışsaydın da, tıp fakültesini kazansaydın. Oha be.
Ki o zaman, mühendislik gözde idi. Şimdi her köşe başına mühendislik açıldı. 3-4 matematik neti yapan mühendisliği kazanır oldu.
Aklı olan TIP okusun.
10 kişinin çalıştığı işyerinde,5 müdür ve 4 müdür yardımcısı 1 işçi olabiliyor.
su ürünleri mühendisliği bile olduğundan çokta yadırgamadığım bir durum.
çoğu kaldırım mühendisi .
sayısalda barajı geçen herkesin mühendis olmasından mütevellit ortaya çıkan durumdur.