bugün

kurban bayramı

ülkenin %30'unun yurtdışına kaçma, %50'sinin evde yatma, geri kalanının daha önce görüşülmemiş akrabalarla el öpüşme ve harçlık alışverişi faslı.

bir deist olarak daha güzel geçmesini, insanların geleneklerine bağlı kalarak bir şeyler yapmasını isterdim ben. gerçekten fakir olan insanlar et yiyebilse, onların sevindiklerini görebilsek, üstü başı kirlenmiş çocuklar "lan harbi et yiyoz olm!" diyebilseler, hayvanlar "insan" gibi kesilse, akrabalık ilişkileri kuvvetlense...

lan ne yalan söyleyeyim, son madde beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor. en son 6 sene önce gördüğüm bir insanla ayıp olmasın diye bayramlaştım, elini falan öptüm. tanımam etmem. sonra neymiş, bayram aile içi bilmem neyi artırırmış, iyiymiş güzelmiş... he anam he. tatilden 1 ay önce küba'ya, fransa'ya uçak bileti ayarlıyor adam. ondan sonra bayram çok güzel. amacına uygun yaşayın lan bazı şeyleri.

heh bir de tüm müslümanların kurban bayramını kutlarım. çocukların önünde kurban kesmesinler, etleri fakirlere dağıtsınlar, kapıya gelen çocuklara şeker vermesinler. eheuheh.