bugün

11 eylül 2010 abd litvanya basketbol maçı

kevin durant'in abd'yi tek başına sürükleyip finale götürdüğü maç. diğer oyuncuların hakkını yemek istemem ama litvanya'nın skorda abd'ye yaklaştığı her anda sorumluluğu eline alıp farkın kapanmasını önledi. ona yardım eden iki oyuncu vardı sadece abd'de. lamar odom ve russell westbrook iyi oynadılar. litvanya'da ise çok ön plana çıkan bir oyuncu yoktu.

bu galibiyetle birlikte finale çıkan ilk takım abd oldu. umarım ikinci takım da türkiye olur. eğer finale çıkan takım türkiye olursa kevin durant'i nasıl durduracağımızı merak ediyorum. aslında durdurmak kesinlikle mümkün değil ama en azından yavaşlatabiliriz. ayrıca hücum ribauntlarına da dikkat etmek lazım. zira bu maçta litvanya uzunları birçok hücum ribaunduna izin verdi.

maçın en skorer oyuncusu durant'ti. durant maçı 38 sayı, 9 ribaunt ve 2 asist ile tamamladı. şut yüzdesi çok etkileyiciydi. 25'te 14 saha içi isabetiyle oynadı. lamar odom ise 13 sayı ve 10 ribauntla oynadı. russell westbrook, 12 sayı, 7 ribaunt ve 3 asist ile tamamladı maçı. litvanya'nın en skorer oyuncusu, 15 sayı ve 9 ribaunt ile oynayan robertas javtokas oldu.