bugün

bir gay olarak türkiye de yaşamak

türk insanının eşcinselliği kabullenememe gibi bir durumu; eşcinsel olduğu bariz insanların durumunu bile gözardı edebilecek, güçlü bir inkâr mekanizması var. bu nedenle ortaya çoğu zaman trajik, zaman zaman komik durumlar çıkıyor.

kuşum aydın, yıllarca kadınlara yönelik sabah programı yaptı. darbukaya vurulan her darbeyle ayrı bir mafsalı oynayan stüdyo konuğu teyzeler, ismini vermek istemeyen bir izleyiciler, programa katılan anlı şanlı sanatçılar, her sabah kuşum aydın'a "helal süt emmiş, iyi aile kızı" nasip olması için yüksek sesle dua etti. kuşum aydın da her seferinde "amin" dedi.

diğer bir komedi, uzun saçlı ve etekli herkesi dövebileceğini zanneden tıfıl delikanlı camiasının; topuklu ayakkabılı, süpermini etekli, -belki de askerliğini layıkıyla yapmış- travestilere saldırıp, bir araba dayak yemesidir.

verdiğim örnekler işin makara kısmı. trajedi; ekonomik ve sosyal durumu ne olursa olsun, bu insanların yıllarca maruz kaldığı hakaret, psikolojik ve hatta fiziksel şiddettir. zordur.