bugün

başörtülü kızlarla karşılaşan kemalist

Kemalist aydınlanma yaşadığım günlerden birinde gene Atatürk imzalı kravat iğnemi ve oklu parti rozetimi takıp dolaşmaya çıktım.

Havaların sıcaklığından bunalıp serinlemek amacıyla içerisinde küçük bir fıskiyenin de bulunduğu parka gittim. Fıskiyeden sıçrayan su zerreciklerinin getirdiği ferahlıkla kendime geldikten kısa bir süre sonra etrafa göz atmaya başladım.

Parkın içerisindeki Atatürk heykeli karşısına geçip atam izindeyiz diye selam çaktıktan sonra karşıda bir bankta oturan iki tane kız dikkatimi çekti. Bunlar başlarını çağdaş türkiye'ye yakışmayacak şekilde başörtüsü bağlamış olan kızlardı.

kemalist bilincimin bana emrettiği üzere yanlarına gittim.

"kızım sizler ne diye bu arap adetlerini bizim güzel ülkemizde baskı unsuru olarak kullanmaya çalışıyorsunuz." Diye sordum

"amcacığım bizler inancımızın böyle giyinmemizi gerektirdiğine inandığımız için bu baş örtüsünü takıyoruz. Diyerek bir de bana terbiyesizlik ettiler.

"kızım islam dininde baş örtüsü diye bir şey yoktur, kutsal kitabımıza göre ne kadar çok açılırsanız o kadar daha yüksek takva sahibi olursunuz." Diyerek onları doğru yola çekmeye çalıştım.

"amcacığım biz kendi inandığımız gibi giyinmek istiyoruz, siz de kendi inancınız neyi gerektiriyorsa o şekilde giyinebilirsiniz." dediler.

Kızmaya, kendimi kaybetmeye başlamışken konuşmamızın burasında mini etek giymiş modern türkiye'me yakışan bir başka kız yanımıza geldi. Bana destek olacağını düşündüm. Diğer iki yobaz kızla tokalaşıp öpüştükten sonra amcacığım bizim işimiz var gitmemiz gerek dediler.

En azından onu kurtarabilirim diye düşündüm. kızım sen bunlarla birlikte bir yere gidemezsin, bunlar seni de kendileri gibi yaparlar sakın gitme. dedim. Mini etekli kız diğerlerine "ne diyor bu yaşlı bunak" dedikten sonra bana döndü "sana ne moruk kiminle gezeceğimi sana mı soracağım" dedi.

Çok üzüldüm ve yaşadığım olayı arkadaşlarıma anlatarak bu üzüntümü atmak için add'ye doğru yola çıktım.