bugün

bir gay olarak türkiye de yaşamak

eşcinseller başkalarına saygı duygukları müddetçe herkes gibi saygı görmeyi hakkederler. onların bizden bir farkı yoktur. ama cinsel eğilimleri nedeniyle başka hemcinslerini taciz ediyorlarsa, hele bunu bir de statülerini kullanarak yapıyorlarsa saygı maygı kalmaz onlara karşı tabi.

örneğin her erkeğin tanık olup kimselere anlatmadığı bir gerçekten bahsedeyim. askere gidince eşcinsel eğilimi olanlarla sık sık karşılaşılır. kendi hemcinsine ilgi duyan erkekler için asker ocağı bir nimettir adeta. örneğin kıdemli bir asker kıdemsiz bir askeri rahatlıkla hamamda sıkışırabilir. koğuşta ranzaları yanyanaysa cinsel tacizde bulunur rahatça. çünkü kimseden korkusu yoktur kıdemli askerin. kıdemsiz askerin kıdemli askere gık demesi mümkün değildir.

tabi bu tacizler sadece elle sarkıntılık yapmak, ya da sürtünme şeklinde olur. işi tecavüz boyutuna kadar çıkartan pek olmaz. elle sarkıntılık, ya da sürtünme dediğim şey de şakayla karışık yapılır. yani sapık eğilim kamufle edilir bir şekilde. çünkü yapılan şey tüm bölüğün gözü önünde olur. kimse de yadırgamaz. bu eğilimin ve cinsel tacizin netlik kazanması için ille de tecavüz mü gerçekleşmeli? tabi bu işin ayrı boyutu.

elle sarkıntılık, şaka yollu yapılan tacizler yadırganmayacak şey mi? değil tabi. ama yıllardır böyle gelmiş, böyle gider. her türlü pislik şaka yaptım kamuflajına gizlenmez mi türk toplumunda zaten?

yani sözün özü şu: bir gay olarak türkiye de yaşamak sıradan bir şeydir. diğer insanlarla bizim gözümüzde hiç bir farkınız yoktur. en tutucu insan bile sizi hor görmez. yeter ki siz topluma karşı saygılı olun. siz kendi aranızda evlenseniz bize ne? biz nereden bileceğiz bir cafede baş başa oturmuş iki erkek sevgili arasındaki aşkı?