bugün

eve çıkacak öğrencilere tavsiyeler

öncelikle bilin ki dışarıda can ciğer olduğunuz kişiyi tanıdığınız güne lanet edebilirsiniz. o nedenle asla ve asla insanları tanıdığınızı sanmayın. dünya görüşünüze uygun olmayan insanları hayatınızın en mahrem merkezine, en saf halinize ortak etmeyin. sizin sıkı sıkıya bağlı olduğunuz birtakım değerlerinizi anlamakta güçlük çekiyor, kapasitesi yetmiyor hatta sizle içten içe alay ediyorsa o insanla hayatın hiçbir döneminde işiniz olamaz.

ailesinden bir nebze de olsa kopan, ebeveynelerinden birisi( özellikle babası ) ölen başıboş biriyle uğraşmayın. dostluğun sadece birkaç kişinin harcı olabileceğini hatırlayın.

ev hayatını bir "ev"lilik provası olarak düşünün; çünkü bir kişiyle veya birden çok kişiyle sorumluluklarınızı paylaşacaksınız. kırmızı çizgilerinizi önceden belirleyin. eğer bilinçli ve iyi bir insan olmaya çalışıyorsanız, ev arkadaşı dediğimiz şahsın karşı cinsle olan ilişkisini evinizin orta yerinde yaşamasına izin vermeyin. kızkardeşinizi/ erkek kardeşinizi düşünün.

eğer ev arkadaşınız, size gecenin birinde bir arkadaşıyla sevgilisinin yurda alınmadıkları için sizin eve gelmeleri için emr-i vaki yapıyorsa ona siktiri çekin. kişiliğinizden taviz vermeyin. bunalım halinde sağa sola savrulan insanlarla içli dışlı olmayın.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar