bugün

komünizmin bir hayal olduğu gerçeği

beni en çok denenmiş ama başarılamamış ve yıkılmış olduğunu iddia eden salaklar güldürüyor. komunizm her gerizekalının anlayabileceği tanımı ile tüm dünyanın sosyalizmin biraz upgraded versiyonu ile yönetilmesidir.

şimdi 10-15 ülkede sosyalizmin yaşanmış olması komunizmin denenmiş olduğu anlamına gelmez. aksine dünya tamamen sosyalime yöenlmiş olsa bile o zaman bile yine de sosyalizmden komunizme geçiş için bir süre gerekecektir.

öte yandan sosyalizm için elbette denendi tutmadı denilebilir. denenip de tutan var mı ey yavşak demek istiyorum. kapitalizm, monarşizm, şeriat, dinle sulandırılmış faşizm, dinsiz faşizm. hepsi denenmiş bazıları hala deneniyor ve hepsinde kesintisiz çözülemeyen sorunlar var.

çünkü sorun ta en başında mağaramızdan çıkıp tarımı bulup tüketebileceğimizden fazlasını üretmeye başladığımızda ortaya çıkan ezen ve ezilen arasında yaşanan ezen avantajına fayda sağlayan durumdur. bunu çözmedikten sonra bu ilişkiyi aynen devam ettirmek için ister feodalizm dene ister faşizm ister krallık olsun istersen de ezilenleri kandırmak için allah var de cenneti var de, tüm fakir avam aslında zenginlerin çok mutsuz olduklarını ve hepsinin dağ başında bir dere kenarında ahşap bir evde mutlu yaşamayı tercih edeceklerini sanarak cennete gitsinler.

ha hayalse de, insanın insan olarak yaşadığı bir hayalden daha güzel ne var. varsın gökyüzü hepimizin üzerinde daim gri olsun.