bugün

the hills have eyes

---spoiler---

çölden geçme meraklısı bir baba sebebiyle, çölün ortasında kalıp, çöl'De bulunan iğrençlik abidesi mutantların yemeği haline gelen aile'nin hikayesini ve mutantlarla olan savaşını anlatan bir film. aslında gayet trajik bir film. çünkü aile bireylerinde ikisi çocuk biri de bebek ve film sizi güldürmüyor ama merak etmeyin onlar enişteyle beraber kurtuluyorlar.

aile kendilerine saldıran mutantlarla yaptığı umutsuzca savaşı filmin sonuna kadar sürdürüyor. ailenin damadı bebeği için rambolaşınca hem kendisi hem bebeği hem de iki tane genç aile üyesiyle beraber hayatta kalma savaşını kazanırlar. bu hayatta kalma savaşını allah için iyi (özellikle de kasaba'daki kısımları) canlandırmışlar. hatırladığım kadarıyla hiç sıkılmadan izlemiştim bu filmi birkaç yıl önce.

mekanlar, mutant tiplemeleri, aksiyon, gerilim hep üst düzeyde ve iyi yapılmış. filmin sonunda kadrajın hayatta kalan aile bireylerini gösterdikten sonra birden "zoom out" yapıp uzakta onları dürbünle gözleyen mutantın kadrajına girmesi de çok ilginç ve ucu açık bir son olmuş.

filmdeki güzel, yavru domuz sevdalısı genç kızı canlandıran hatunun Emilie de Ravin olduğunu keşfetmem zaman aldı biraz. kendisini burada görmek ayrıca güzel yaptı filmi. gerçi film'De bir mutant tarafından tecavüze uğruyordu hatırladığım kadarıyla.

---spoiler---

filmin ikincisi çekildi ama o film bu derece güzel değil ve ilk film'De hayatta kalan aileden söz etmiyor çölden nasıl kurtulduklarına dair) ne yazık ki.

filmi izlemek sağlam midde gerektiriyor onu baştan söyliyim. sağlam middesi olanlar, mutant, kan, vahşet içerikli yapımlardan hoşlananlar için birebir.