bugün

kendi kendine çelişen islam dini

hz muhammed tarafından yazıldığı için, doğal olarak bir insan tarafından yazıldığı için, içinde tipik hatalar bulunan, islam dininin emirlerini ve yasaklarını dile getiren kuran'ın içinde bulunduğu çelişkilerden dolayı, islamın kendi kendiyle çelişmesi olayıdır.

öncelikle şuradan başlayalım ;

kuran'da 124.000 tane peygamber gönderildiği rivayet edilmekte, ancak bunlardan sadece ;

âdem, idris, Nûh, Hûd, Sâlih, Lût, ibrâhim, ismâil, ishâk, Yâkub, Yûsuf, Şuayb, Mûsâ, Hârun, Dâvud, Süleyman, Eyyûb, Yûnus, ilyas, Elyesa, Zekeriyya, Yahyâ, isâ ve Hz. Muhammed'in isimleri geçmektedir.(25 tanesinin) Üzeyr, Lokman ve Zülkarneyn'in ise peygamber olup olmadıklarını, kuran'da bilmemektedir. ihtilâflı olarak geçmektedir yani anlaşılmamıştır.

peygamber : bir dini yaymakla görevli kişidir. yaratıcı tarafından gönderilmiştir.

124.000 tane peygamber arasından yalnızca 3 tanesinin dini yayması, bu 3 peygamberinde farklı dinleri yayması tamamen karmaşadır. isa : hristiyanlığı, musa : museviliği, muhammed ise islamı yaymak için dünyaya gönderilmiştir.

lakin, son din olan islam'da diğer dinler için ;

kuran'da, islâm için ; " Şüphesiz Allah katında din islamdır." (Âl-i imrân 3/19), "işte bu dosdoğru dindir. " (er-Rûm 30/30), " O, Allah'a ortak koşanlar hoşlanmasalar bile dinini, bütün dinlere üstün kılmak için, peygamberini hidayetle ve hak dinle gönderendir." (et-Tevbe 9/33) O, Peygamberini hidayet ve hak din ile gönderendir. (Allah) o hak dini bütün dinlere üstün kılmak için (böyle yaptı). Şahit olarak Allah yeter. (el-Fetih 48/28)

gibi ayetler vardır. bu da ne demektir ? allah 2 dinde şaşırmış, kendini tam olarak ifade edememiş, bu nedenle tekrar yeni bir din yollamak istemiş, bu din ile de diğer 2 dine inanan kullarını da hor görmüştür.

fakat yine islam dininde, peygamberler iman esas alınır. hz muhammed'in dışındaki diğer din peygamberleri olan, musa ve isa'ya kuran'da " iman edin. " ibaresi buyurulmuştur. ( Bakara Sûresi 285 ve Nisâ Sûresi 136 )

yetmiyor ;

" Muhammed'in canı, (kudret) elinde olan Zât'a yemin olsun ki; bu ümmetten Yahudi veya Hristiyan herhangi bir kimse beni duyar da, sonra benimle gönderilen dine inanmadan ölürse, mutlaka cehennem ashâbından olur ! " (Müslim, iman: 70, no:153)

bu hadisde de ; müslüman olmayanların kâfir(gavur) olduğu sadece, Allah'ı ve ahireti inkar kastedilmeyip, bununla birlikte hz muhammed'in dinine uymamanın da imansızlık sayıldığını ortaya çıkmaktadır.

uzun lafın kısası : islam dini harici bir dine inanıyorsanız, o diğer dinlerde de çok sadık bir kul iseniz, tüm ibadetleri yapıyor, dünya işlerinden elinizi ayağınızı çekmişseniz, hiçbir zaman kötülük yapmamış, kul hakkı yememiş insanlar dahi olsanız cehennemde sonsuza kadar yanacaksınız.

tabi şöyle bir durum da var, sen tut bütün galaksiyi, güneş sistemini yarat. sadece bu gezegene 124.000 peygamber yolla. bunlardan 3 tanesi dinini yayabilsin. 2 tanesini adamdan sayma. bugüne kadar bu gezegende 300 milyar kadar insan yarat ama hepsine, " bana tapacaksınız ! " diye bildiri ver. zaten tüm bunları yaptığını o yarattıkların görebiliyorsa, " bana iman edeceksiniz. " demenin manası nerede ? ayrıca milat tarihinden öncede kalmış insanlara da üzülüyorum. malum, mahşer yerine geldiklerinde olaydan habersiz olacaklar. gittiler, dağlara taşlara taptılar. onlardan binlerce yıl sonra ilk peygamber yer yüzüne indi. mantığa bak hele sen.

edit : daha önce dincilerin zeka seviyesinden bolca bahsettiğimi hatırlıyorum. her biri gerizekalı dememiştim yine demiyorum, lakin bir tartışmada herkese " ateist. " demeleri zaten zeka seviyelerini gösteriyor. çok özelimi bilmek istiyorsanız, deizm diye bir şey de var. ayrıca, ellerinden gelse diğer dinler hakkındaki olayı da ergenekon'a bağlayacaklar. he canım, isa da musa da islam peygamberiydi.