bugün

nazım hikmet aşırı derecede abartılan bir şairdir

nazım hikmet'in şairliğinin abartıldığını düşünmüyorum. aksine, kıymeti henüz yeni yeni anlaşılan bir şairimizdir. şairin ideolijik düşüncesi ve şiir birbirinden bağımsız kalamaz. nazım'ın şiirlerininde ideolijik olması çok normaldir.heralde bunun en iyi örneği; orhan veli'de görülür. ideolojik şiirler yazmıyacağını söylemiştir,bu nedenlede nazım hikmet'i çok eleştirmiştir. fakat onunda bir iki tane ideolojik izler görülen şiirleri vardır.
nazım toplumcu çizgiye en yakın şaiirlerimizden biridir. halkçı şair diyoruz. halkın sorunlarını şiirlerinde dile getiren şair. nazım döneminin sorunlarını ve siyasi görüşlerini cesurca şiirlerinde dile getirmiştir ki bu nedenle sürekli başı belaya girmiştir cahit sıtkı.. sanat için sanat anlayışıyla şiir yazan şairimizdir. şiirlerin herkes tarafından bilinmesi şairi halkçı şair yapmaz. nitekim nazım'ın ideolojik olmayıp,bestelenen şiirleride vardır örneğin, seviyorum seni adlı şiiri, ki bu şiirdeki betimlemeler müthiş güzelliktedir.
böylesi hümanist bir insana bir takım çevrelerin görüşlerini dile getirmiş demek dar bir çerçeveye sahip insanların bakış açısıdır.
kısacası şairin, siyasi kimliği şiirlerinin kalitesini düşürmez!