bugün

ikitelli nin teksas olmasi

istanbulun bir çok yerinde yavaş yavaş karşılaşılmaya başlanan vahşet olaylarının biraz daha sıklıkla ikitelli taraflarında görülmesini anlatan benzetme, ahan da tanım.

şimdi geçelim olayımıza, arkadaşımın öğleden sonra saat 4 civarında ikitelli taraflarında e5 üzerinde seyrederken (bkz: seyretmek) önündeki arabayı bir başka arabanın sıkıştırmasına şahit olmuş. sıkıştıran araç öyle bir durmuş ki iki şeritlik anayolu dahi kapamış. daha sonra araçtan inen 5 kişi diğer aracın yanına gelmiş, camları ve kapıları kilitli olan arabanın camını kırarak adamı dışarı çıkartmışlar. kendi arabalarına sokmak dövmek kelimesinin az kalacağı bir darp olayını gözler önüne sererek adamı sopalarla tartaklamışlar. arabaya girmemekte ısrar eden adamın son direncini kırmak için ise içlerinden biri bıcağı çıkararak adamın bacagına defalarca sokmuş ve en sonunda adamı bindirip gitmişler. bu esnada arkada muazzam bir trafik oluşmuş ve belki de yüzlerce araba olayı izlemiş. ki bir yerde de izlemekten başka o an ne yapabilir ki insan sorusu da akla gelmiyor değil.

yazık ki artık sadece savaşlarda görülebilecek vahşetin günümüz yaşamının kenarına kadar tüm çıplaklığı ile gelmiş olması. belki çok acımasızca olacak ama faturanın çok büyük bir bölümünün sahibi, gençlerin-çocukların günlerinin uzun bir süresini birlikte geçirdikleri televizyon denilen nanedir. kurtlar vadisi tadında şiddeti içeren yayınların, her türlü yozlaşmışlığı, terbiye ve ahlak sınırlarını aşmışlığın ifadesi programların, toplumu etrafında olanlardan gittikçe uzaklaştırması, beyinleri uyutup-yıkayıp sarhoş etmesidir. yazık..