bugün

istiklal caddesi kadar

sevgili şebnem ferah'ın son albümünde hemen sevilen şarkısı. bir takım musiki üstadları hatta şebnem ferah sevenler hemen çemkirmeye başlamışlardır parçaya ancak unutmayalım ki aynı güruhun mensupları sigara parçasıyla da yıllarca alay etmişlerdi. büyük üstadlar hiç şiir çözümlemesi de mi yapmadınız hayatınızda? sözler eski sevgiliye bir sitemden ibaret. bir yandan da acıyor canı. ama diyor ki avutmak için kendisini ve karşısındakinin de canını yakabilmek için, senin bende topu topu istiklal caddesi kadar yerin var. o'nun kadar değişken, hareketli ve oynak. başı ve sonu işte o kadar ancak.

ama olmaaz. dalga geçilecek ya, şebnem ferah'a, elimizde olan bir kaç değerden birine illaki çamur atılacak ya. bizim bir şeyden memnun olmaz üstadlar hemen sıraya giriyorlar ellerinde tuzluklarıyla, pardon klavyeleriyle. neden? çünkü recep ivedik tarzıyla yetişiyorlar. herşeyle alay edilmesi gerek. ulan insan bari şu kadın her gün üstüne basıp geçtiğimiz caddeye bir anlam yüklemiş oturmuş şarkı yapmış der ve saygı duyar.

istiklal caddesi kadar olmanın ne demek olduğunu anlamaktan uzak olanlara çok gelir bu şarkı hocam. onlara pürtelaş yokuşu kadar yeter. fazlası bozar.
güncel Önemli Başlıklar