bugün

evlenme teklifi diyaloglari

Diyalog mu yoksa saçmalık mı olarak adlandırılması gerek bilmiyorum ama, sonuçta iki sevgili arasında geçen bir konuşma şöyle vuku bulmuştu efendim:

Erkek şahıs * sevgiliye evlenme teklif etmeye kararlıdır, bunun için nasıl cümleler kurması gerektiğine karar vermesi ise onun için tam bir işkenceye dönüşmüştür. Heyecanına yenik düşmesi halinde kelimeleri karıştırıp saçma sapan cümleler kurması ihtimaline karşılık, çok klasik "seni seviyorum, benimle evlenir misin?" cümleleri ile olayı bağlamaya karar vermiştir. yenilen romantik bir yemeğin ardından cebinde yüzük sevdicekle akşam gezmesine çıkılır, tüm konuşmalar yapılmış, olay son noktayı koymaya gelmiş, erkek şahsın kalbi saatte 220 yapmaya başlamıştır.

erkek şahıs: Aşkım, artık sana bir şey söylemek istiyorum.
sevdicek: Ne söyleyeceksin aşkım?
e.ş. : (derin bir nefes alır)ben (gümbürrrrr şeklinde inanılmaz bir gürültü insanın aklını alan cinsten herkesi yerinden minimum bir karış sıçratır) beni çok evleniyorum, seninle sever misin? ("Seni çok seviyorum, benimle evlenir misin?" cümlesinin aklını kaçırmak üzere olan bir kişi tarafından söylenmiş hali)
s: sende bana (Tam olarak anlamını o an çözememiştim, hala çözebilmiş değilim, ama sanırım evet demekti çünkü şu an evliyiz)
e.ş. : ...
s: ...
e.ş. : Şöyle sessiz bir yere gidelim mi sana yüzük takacam (yusuf yusuf olan bir erkek şahıs tepkisi)
s: pigi !!! (Korkmuş bir kızın peki deme şekli)

O anda tüm türkçenin,yüklemi, özneyi geçtim, edatın, tümlecin, bağlacın bile köküne kibrit suyu dökmek suretiyle olay yerinden hızla uzaklaşmıştık, hala hatırladıkça güleriz...