bugün

avrupa insanının üstün olduğu gerçeği

chapter 1
------------

cok zayif kalmi$ bir fikir. bir gercek degil. bir hipotez. ancak bir du$unce. ortaya surulen argumanlar bu fikrin bir gercek oldugunu ispatlamaya yetmiyor. bilimadamlari, sanatcilar, sanatseverler vs. avrupa'dan cikiyormu$ son be$ yuz yilda. denilen bu.

bunu diyene $u yuzden $a$irmam ben:

"ustun insan" kavrami lehcesinde bulunan bir kimseden ben korkarim, uzak dururum. kaldi ki bu tip "ustun insanlar" sadece o cografyada bulunmuyor. artik google denilen nimetle bu suallere kolayca eri$ilebiliyor. ondan sonra bilgi sahibi olmadan atip tutmuyoruz, degil mi?

bunlar guzel $eyler. degerini bilmek lazim.

chapter 2
------------

ustun insan bir insanin babasidir. o yuzden babanin $arap canagina tukureyim ben. ustunluk nedir? ustun insan kime denir, kime denmez. boyle bir kavramin kaldirilmasi ne derece luzumludur? soyleyim. cok luzumludur, hatta zaruridir. ustun insan diye bir $ey yoktur. ustunluk bir insan icadina, insanin yaptigi bir $eye munasip gorulur. ustun insan varsa, bu insanin kendisidir.

daha acik olmak gerekirse:

butun insanlar ustundur. yahut ustun insan yoktur.

cunku: bir insan diger bir insandan farkli olarak ustunse, diger insan ustun degil demektir. ki bu, kainatin ve e$yanin tabiatina mugayirdir. dolaysiyla avrupa'da insan ustun de efendime soyleyim malatya'da ustun degil mi? yok efendim nereden cikartiyorsunuz bunlari.

ha ben deyim nerden cikiyor:

avrupa'da bulunma firsati elde edememi$ zat-i muhteremler tarafindan cikiyor. lakin nerelerinden cikiyor onu bilemiyorum.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar