bugün

kürt kızı

bilgisizdir, cahildir, baskı altındadır. pkk yanlıları tarafından sürekli dağa çıkması için teşvik edilmeye çalışır. küçücük yaşından itibaren kızlığın narinlik olduğunu bilmeden çalıştırılır. büyük şehirlerde selpak satar, biraz şanslıysa tezgahtar olur; küçük şehirlerde, köylerde tarlaya gönderilir; 12-13 yaşında evlendirilir. 11 yaşında evlendirileni dahi vardır. köyde anal seks yapılanına "ker" derler; eşşek yani. sonra başka köye verilir, gelin olur.

aşk nedir bilmez, gezmek nedir bilmez.

ama herşeyden önemlisi ezilir. sürekli ezilir. kendinden büyük akraba kadınlar tarafından ezilir, aile büyükleri tarafından ezilir. aşk yaşayamaz, yöresel aşk hikayeleri bile baskıdan kurtulabilen kızlarına atıf şeklindedir.

zeki olanları kemalist dernekler tarafından okutulur, burs verilir ve memlekete faydalı insanlar olarak yetiştirilmeye çalışılır. zeki olmayanları ise kaderleriyle başbaşadır. ne okusun diye yırtınan bir babaları, ne de kızım okusun diye babasına baskı yapan anneleri vardır.

bildiğin toplumsal bir sorundur kürt kızı. kürt toplumunun sorunudur aslında. kürtlerin çözmesi gereken bir sorundur. ama görmezden gelinir. kimse görmez; ta ki birisi "kürt kızı" diye başlık açtığında ancak savunulur deli gibi.

kendi toplumunun taze esiridir kürt kızı. evrimine yeni başlamış, belki de umutları olandır. o umutlar tek tek söndürülür ve sadece damızlık olarak kullanılır hale gelir.