bugün

öğretmen olamamak

şaşılacak bi durumdur. günümüz türkiyesinde öğretmelik mesleğinin gerektirdiği vasıfları taşımayan bir çok insan bu işi yaparken sen nasıl olamadın kardeşim denilesi durumdur.
aa yoksa kpss mi? ne bekliyordun? önüne gelen eğitim fakültelerine yerleşirken mezun olan herkesi atayacağını mı sanıyordun? kolay mı atanmak öyle. abuk subuk ne idüğü kimin hangi ruh haliyle hazırladığı belli olmayan soruları çözüp atanmak kolay mı?
hadi kpssyi geçtin öğretmen oldum mu sandın kendini? dur bakalım. sözleşmelisin sen ikinci sınıf öğretmen. adama sorarlar kadrolu musun sözleşmeli misin diye?büker boynunu kalırsın.
hadi onu geçtim alırlar seni atarlar en ücra yere. ama bu şartlarda çalışmalısın sen. yoksa vatanını sevmiyor musun?sakın doğudan kaçma.ülkeni sev. o şatlarda yaşamanın ne olduğunu bilmeyen insanların saçma sapan yorumlarına maruz kalacaksın.
hadi bunu da geç. kışın sabah beşte kalkarsın, bi metre karda bata çıka yürürsün, okula gidersin sıcak bir soba mi beklersin be kardeşim.sende amma hayalperestsin. öyle öğretmen olmak kolay değil. milli eğitimin verdiği sana kömür dediği taşlar ısı veriyo sanma. her şeye katlanırsın, idealistsin, senin yaptıklarını kolejdeki öğretmenler yapamaz gelip seni birileri takdir edecek mi sanırsın.bekleme yanılırsın.
kolay mı öyle öğretmen olmak.
güncel Önemli Başlıklar