bugün

internetten yüzme öğrenmek

gerçekten işe yarayan bir eylem. ben yaptım. hem de 1 ay kadar önce. işim gereği 1 hafta boyunca havuz başındaydım ve öküzlüğümdem mükabil yüzmeyi bilmiyordum. senin gibi yüzme bilmeyen hödüğü havuz başında niye verdiler diye sorabilirsiniz. ama kader ağlarını ördü bi kere. şimdi ilk gün yüzmeye çırpınmaya çabaladım baktım yüzemiyorum. hemen havuz başında sözlüğe girmek için kullandığım laptop'umu yüzme öğreten video'lara sahip sitelere yönlendirdim. orda gördüklerimi havuza girip saatlerde uygulamayı denedim.
1. öncelikle suya nefes vermeyi öğrenmek gerekiyormuş. yani suyun dışında nefes alıp nefes tükenene kadar suyun içinde nefes verip sonra sadece nefes almak için dışarı çıkma faaliyeti. bunun 1 saat uğraştıkça çok hatasız yapmaya başlıyor insan. buna alışınca su yutma olayı tarih oluyor. (3-4 saat)
2. suda kayma denemeleri (1 gün ve sürekli)
3. ayak çırpça ve suyun üstünde kalma (1 gün sürekli)
4. kulaç atma (2 gün ve sürekli)
5. bütün bu adımların senkron hareketi ile tam yüzme (4 gün)

her bir aşamanın video'larını seyrettim ve 7 gün boyunda hergün biraz daha ilerlemiş seviye denemeler yaptım. günde 6-7 saat havuzde geçirdim ve sanunda öğrendim. 5. günden itibaren gayet iyi bir yüzücü olmuştum. internetten yüzme öğrenildiğini göstermiş oldum.