bugün

uludağ sözlük moderasyonu

"küfür, hakaret, ağır derecede argo" kriterleri gerçekten merak edilen moderasyondur.

bundan yaklaşık 1 sene kadar önceydi -haziran 2008- sözlükteki fethullah gülen cemaatine mensup bazı arkadaşlar, hocaefendilerini eleştirdiğimizde yok efendim "hocaefendi'yi sevmeyenin allah belasını versin" vay efendim, "hocaefendi kadar başınıza taş düşsün" falan filan bu tarz şeyler yazıyorlardı. madem öyle dedik mnkym, açtık başlığı "hocaefendi'yi sevmeyenin allah belasını versin" tanımımızı yaptık falan.

neyse o dönem bu başlık silinmemiş, ha belirtmekte fayda var türkçe karakter muhabbeti olduğundan "hocaefendi'yi sevmeyenin allah belasini versin" modundaydı başlık. o başlık bugün gece tekrar sol frame'e gelmiş, yazılmış çizilmiş. sabah uyandık, yüzümüzü neyin yıkadık, bilgisayarı açtık bir yandan gazete başlıklarına bakıyoruz baktım bu başlık gündeme gelmiş. başlık açan kişi başlıktaki türkçe sorununu çözebiliyor ya efendim, ben de oradan başlığı türkçeleştirdim tabi eski başlık da sol frame'e geliyor. bir gammaz arkadaş da sağ olsun gammazlamış her iki başlık da güm.

ey ulu moderasyon! bu başlık 14 ay önce açılmış, dün gece 2-3 sularında -uymuşsunuz ki- sol frame'de gezinmiş, ben o başlıkta düzeltme yapınca mı problem oluyor? gece 2-3 sularındaki arkadaş neden müdahale etmemiş? keşke ellemeseydim mnkym başlık öyle kalsaydi "belasini" şeklinde.

ayrıca ben bugüne kadar "allah belanı versin" cümlesinin bir hakaret davasına konu olduğunu duymadım. hakaret mi, değil mi, içtihat karar varsa bir zahmet gösteriverin.

"bela okuyan" her entry'yi de gammazlayalım hep beraber, ne de olsa "hakaret" içermekte.

velhasıl, sizleri ayakta alkışlayıp, bu civarda fazla görünmemeyi borç bilirim kendime.

aferin, devam edin bu kafayla!