bugün

fetullah gülenin 22 yy en büyük bilim adamı olması

öncelikle başlık bile bu iddiaya dayanamayıp 50 karakter sınırı koyduğu için bir açıklama borçluyum... aslında fetullah gülen'in 22 yüzyılın en büyük bilim adamı olduğu gerçeği ile sözlerime devam etmek isterdim...

ilk başta önyargıyla yaklaşan gaflet pençesinde perspektiflerini at gözlüğüne endekslemiş okuyucular için kabul edilemez gelecektir ancak doğru bir önermedir. zat-ı muhteremin boyumuz kadar kitaplar yazdığı malumdur. bu kitapları açıp okuyanlar olduysa şu gerçekle karşılamışlardır: fetullah gülen çağımızın einstein'ıdır. gerek ekonomi gerek -eh işi icabı üstü örtülü biçimde- siyaset gerekse eğitim ve insan ilişkileri alanlarında çağımıza ışık tutan engin bakış açısıyla bu tezimi destekler niteliktedir. neden amerika'da olduğu sorusu ise tüm cemaati için gereksiz bir sorudur çünkü nerede alnın seccadeye değiyorsa orası vatanındır. tamam cia destekliyor ama desteklemesi kötü bişey yaptığı anlamına gelmez. çünkü dünyanın dört bir yanındaki çocukların türkçe şarkılar eşliğinde nur sicimleri gibi ılgıt ılgıt yüreklerimize akması cia'in aslında kötü bir kurum olmadığını gösterir. tamam zamanında çok kötülükleri olmuştur ama cia'e de şans vermek lazımdır. vatikan'ı bile çiyan yuvası olarak gören fetullah gülen hoca efendi'nin bile fikirleri dinler arası diyalog sürecinde olumlu yönde değişmiştir çiyan olan papa hazretler olmuştur hoca efendinin gözünde. çağ değişim çağıdır.

bugün cemaate destek veren, ulusalcı cenahın "liboş" diye tarif ettikleri kesimin ülkemizde kurulacak sıkı bir islam rejimi ardından soluğu abd'de alacaklarını, hayat tarzlarını hiç değiştirmeyecekleri de yalandır.

atatürk fikri şu an ki kaybedilmiş nesilden atılamayacaktır. ancak yeni altın nesiller onu sadece 1. dünya savaşında başarılı sonuçlar almış osmanlı subayı olarak tanıyacaktır.

adım adım geldiği sonuçlar ayrı baş çeken atatürkçüler için hezimet dinlerarası diyalog ve yeni osmanlı projesi için milat olacaktır.
güncel Önemli Başlıklar